vleermuizen algemeen

Nieuwbouw woningen

Boekel bouwt natuurinclusief (online evenement)

Natuurinclusief bouwen is het bouwen van nu! Investeer in een groene leefomgeving en vergroot het woonplezier van bewoners. Via deze online kennissessie, georganiseerd door de Gemeente Boekel, Vogelwerkgroep Boekel-Venhorst, Vogelbescherming Nederland en de Zoogdiervereniging laten we zien wat Natuurinclusief bouwen is, dat het eigenlijk heel eenvoudig is en vrijwel overal toepasbaar is. Start: 13:00 u. Einde 15:00 u.
Dakenstroom overzichtsfoto

Dakenstroom Kaatsheuvel wint Award Natuurinclusief Bouwen en Ontwerpen 2021

07 oktober 2021
De Award Natuurinclusief Bouwen en Ontwerpen 2021 van Vogelbescherming en Zoogdiervereniging is gewonnen door Dakenstroom in Kaatsheuvel, een project van woningcorporatie Casade. Nog drie andere projecten kregen een prijs: Haags Buiten in Den Haag ontving de Runner-Up Award, Berkelbosch in Eindhoven ontving de Brabant Award en de Aanmoedigings-Award ging naar Basisschool De Verwondering in Almere.
Voorbeeld van nieuwbouw

Kennissessie Natuurinclusief Bouwen in 's-Hertogenbosch

Natuurinclusief bouwen is het bouwen van nu! Investeer in een groene leefomgeving en vergroot het woonplezier van bewoners. Via deze kennissessie, georganiseerd door BDP Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, de gemeente 's-Hertogenbosch, Vogelbescherming Nederland en de Zoogdiervereniging laten we zien wat Natuurinclusief bouwen is, dat het eigenlijk heel eenvoudig is en vrijwel overal toepasbaar is.
Cursus Mitigeren met Vleermuiskasten

Cursus Mitigeren met Vleermuiskasten 3 februari 2022 = VOL

De Zoogdiervereniging organiseert de ééndaagse cursus ‘Mitigeren met vleermuiskasten 2022’ op 3 februari 2022. De cursus wordt Covid-19-proof georganiseerd op Boerderij Hoekelum te Bennekom. In deze cursus leert vleermuizenexpert Erik Korsten je de ecologie van verblijfplaatsen van vleermuizen te begrijpen en krijg je inzicht in hoe vleermuiskasten als vervangende verblijfplaats voor vleermuizen ingezet kunnen worden (en wanneer dat niet kan). Daarbij komen zowel externe kasten, als inbouwkasten en andere verblijfplaatsvoorzieningen aan bod.
Cursus Mitigeren met Vleermuiskasten

Cursus Mitigeren met Vleermuiskasten 2021 = VOL!

De Zoogdiervereniging organiseert de ééndaagse cursus ‘Mitigeren met vleermuiskasten 2021’ op 9 september 2021. De cursus wordt Covid-19-proof georganiseerd op Boerderij Hoekelum te Bennekom. In deze cursus leert vleermuizenexpert Erik Korsten je de ecologie van verblijfplaatsen van vleermuizen te begrijpen en krijg je inzicht in hoe vleermuiskasten als vervangende verblijfplaats voor vleermuizen ingezet kunnen worden (en wanneer dat niet kan). Daarbij komen zowel externe kasten, als inbouwkasten en andere verblijfplaatsvoorzieningen aan bod. De cursus op 9 september 2021 is VOL. De volgende cursus wordt gegeven op 3 februari 2022.