Agendaoverzicht

Bunzing (© Merijn van den Hoogenhoff)

Cursus kleine marterachtigen: ecologie, onderzoek en advisering in het kader van de Omgevingswet (locatie: Noord-Brabant)

De Zoogdiervereniging organiseert in samenwerking met Studio Wolverine en Buro Smaal de tweedaagse cursus ‘Kleine marterachtigen: ecologie, onderzoek en advisering in het kader van de Omgevingswet’ op 4 en 5 april 2024. 

04 april 2024 tot 05 april 2024
Lees meer over Cursus kleine marterachtigen: ecologie, onderzoek en advisering in het kader van de Omgevingswet (locatie: Noord-Brabant)
 • Heggenlandschap

  Webinar over de impact van de Omgevingswet op natuur

  Vanaf 1 januari 2024 is de Wet natuurbescherming opgegaan in de Omgevingswet. Op dinsdag 5 maart organiseert SoortenNL een webinar over de gevolgen van deze wijziging voor alle personen en organisaties die zich bezighouden met natuur.

 • Bunzing (© Merijn van den Hoogenhoff)

  Cursus kleine marterachtigen: ecologie, onderzoek en advisering in het kader van de Omgevingswet (locatie: Drenthe)

  De Zoogdiervereniging organiseert in samenwerking met Studio Wolverine en Buro Smaal de tweedaagse cursus ‘Kleine marterachtigen: ecologie, onderzoek en advisering in het kader van de Omgevingswet’ op 10 en 11 april 2024. De cursus wordt georganiseerd bij Staatsbosbeheer Drentsche Aa.

 • Wezel (© Jo Hermans)

  Vrijwilligersdag Werkgroep Kleine Marterachtigen

  De WKM zet zich in 2024 extra in voor de bescherming van de hermelijn en zijn leefgebied. Dit doen we door kennis te delen, onderzoek te doen en mensen met elkaar te verbinden.

 • Hermelijn (bron: Fred Zandinga)

  Zoogdierdag 2024

  Op zaterdag 23 maart organiseert de Zoogdiervereniging weer de jaarlijkse Zoogdierdag! Dé dag voor alle liefhebbers van wilde zoogdieren om elkaar te ontmoeten en te genieten van een divers programma vol boeiende lezingen, praktische workshops en leerzame excursies.

 • Gewone grootoorvleermuis (© Wesley Overman)
  Zit vol

  Cursus vleermuisgeluiden voor gevorderden = vol

  De Zoogdiervereniging organiseert de eendaagse cursus ‘Analyse van vleermuisgeluiden voor gevorderden’ op 21 maart 2024.

  De cursus is vol. Nieuwe aanmeldingen komen op de wachtlijst

   

 • Laan in de Kaapse Bossen

  Cursus Vleermuizen en Lanenbeheer

  De Zoogdiervereniging en Stichting Probos organiseren samen een praktijkcursus ‘Lanenbeheer voor vleermuizen’ op 14 maart 2024.

 • Beverdam (Bron: Stefan Vreugdenhil)
  Zit vol

  Cursus 'Wat te doen met bevers op een risicovolle plek'

  Let op: het maximale aantal deelnemers voor deze cursus is bereikt. Als je je nu inschrijft voor deze cursusdag kom je op de reservelijst. In deze cursus leer je hoe je kan handelen in het geval van beveractiviteit op een risicovolle plek.
 • Bevers

  Cursus 'Bever(sporen) spotten'

  Wil je leren hoe je bevers, hun sporen en habitat kan herkennen? Schrijf je dan in voor deze cursus. Hier leer je hoe je in het veld kan inschatten of een gebied geschikt is voor bevers, en hoe je de aanwezigheid van bevers kan herkennen.
 • Overzicht over een stadswijk bij nacht

  Workshop Batexplorer tips en trucs

  Workshop Batlogger M/M2 in combinatie met het softwareprogramma BatExplorer georganiseerd door Vleermuiswerkgroep Gelderland.
 • Mol (© Wesley Overman)

  Mollentelling 2024

  Waar leeft de mol? Die vraag staat centraal bij de landelijke Mollentelling. Ook in 2024 organiseren de Zoogdiervereniging, Waarneming.nl en Tuintelling de jaarlijkse Mollentelling. Iedereen kan meedoen in het weekend van 17 en 18 februari.

 • Wolf (Bron: Mark Zekhuis)
  Zit vol

  Professionele opleiding in wolvendossier voorjaar 2024

  Deze cursus is vol, nieuwe aanmeldingen komen op de wachtlijst

 • Rode eekhoorn (© Aaldrik Pot)

  Algemene Ledenvergadering (ALV)

  De volgende Algemene Ledenvergadering is op zaterdag 18 november 2023. De vergadering vindt online plaats van 10:30 tot 12:00 uur.

 • Bosvleermuis (© Kamiel Spoelstra)
  Zit vol

  VLEN-dag

  Zet de datum alvast in de agenda! Zaterdag 28 oktober is het weer tijd voor de jaarlijkse VLEN-dag. Locatie: Stadstheater Zoetermeer.
 • Bever (Bron: Edwin Giesbers)

  CaLutradag

  Blokkeer zaterdag 28 oktober maar alvast in de agenda’s, want de CaLutradag komt er weer aan! Wie kent hem niet, dé CaLutradag waarop we elkaar weer bijpraten over alle ins en outs rondom otter en bever. Dit jaar hebben we weer een speciale locatie geregeld, dus lees snel verder!
 • Beverdam (Bron: Stefan Vreugdenhil)
  Zit vol

  Workshop bever management

  Praktische workshop over het inzetten van beaver deceivers bij beverdammen en dichtgestopte duikers.
 • Rode eekhoorn (© Aaldrik Pot)

  Algemene Ledenvergadering (ALV)

  De volgende Algemene Ledenvergadering is op zaterdag 18 november 2023. Meer informatie is te vinden op deze pagina