Zomerkamp Veldwerkgroep 2023 Noord-Macedonië

18 juli 2023 tot 27 juli 2023
Noord-Macedonië
€ 380,-
Gorna Belica

Dit jaar vindt het Zomerkamp van de Veldwerkgroep plaats in Noord-Macedonië. Het hoofddoel is een algemene inventarisatie van de zoogdieren in de omgeving van Gorna Belica ten zuiden van Skopje in het binnenland van Noord-Macedonië.

Gorna Belica lake

 

 

Meer informatie over het gebied

googlemaps

Zomerkamp in Galicica (Zuiden van Noord-Macedonië) in 2006

Het doel van het kamp

In het gebied is weinig onderzoek verricht naar zoogdieren, voor zoogdieren is er vrijwel geen data beschikbaar. Het hoofddoel is een algemene inventarisatie van de zoogdieren in de regio van Gorna Belica, het doel is om dit gebied tot een Nationaal park te benoemen. De focus is om een zo breed mogelijk beeld te krijgen van de zoogdierdiversiteit. Een aantal interessante soorten waar wij onder andere naar zullen zoeken zijn de Thomas’ woelmuis, Bergmuis, Sneeuwmuis, Alpengrootoorvleermuis, Balkan grootoorvleermuis en de Bruine beer. We zullen in gebouwen, grotten en eventuele ondergrondse stelsels zoeken naar vleermuizen, met mistnetten vleermuizen vangen, inloopvallen plaatsen om kleine zoogdieren te vangen en cameravallen plaatsen voor marterachtigen en grotere zoogdieren.

Partner organisaties

Het kamp wordt georganiseerd in samenwerking met de faculteit voor Natural Sciences and Mathematics, Institute of Biology, Universiteit in Skopje.

Accommodatie en eten

We zijn nog in overleg over de exacte accomodatie, deze info zal wanneer definitief bij dit bericht worden toegevoegd.

Wanneer er gelegenheid is komt het voor dat we ook onderzoek in meer afgelegen gebieden uitvoeren. Mocht hier sprake van zijn, dan kan hiervoor een tijdelijke kamp worden opgezet met tenten in de wildernis.

 Wanneer?
18 juli tot en met 27 juli 2023.

 Kosten

De totale kosten voor het zomerkamp bedragen €380,- (exclusief het heen- en terugreizen). Je kan je opgeven voor het kamp door vòòr 23 april 2023 €50,- over te maken naar de bankrekening NL06INGB0002050298 van de Zoogdiervereniging te Nijmegen EN door het aanmeldformulier in te vullen. Je aanmelding geldt alleen wanneer beide zijn ontvangen.

English registrationform here.

 Belangrijke punten

De Veldwerkgroep is geen reisorganisatie, het wordt van je verwacht dat je zelf je heen- en terugreis regelt. Het kamp begint op de ochtend van dinsdag 18 juli en loopt tot en met donderdag 27 juli met in het totaal 11 overnachtingen (vol pension). De dagen ervoor en erna kunnen worden gebruikt om naar het gebied te reizen. Rond 15 mei zal de Veldwerkgroep een lijst met alle deelnemers versturen. Je kan deze gebruiken om contact te zoeken met anderen, bijvoorbeeld om afspraken te maken over samen reizen. Tijdens het zomerkamp zullen we dagelijks meerdere uren actief zijn in bergachtig gebied. Het is niet noodzakelijk om heel sportief te zijn, maar er wordt wel van je verwacht dat je de activiteiten aan kan.

Andere punten

Het ‘Huishoudelijk reglement van de Veldwerkgroep’ geldt voor alle activiteiten van de Veldwerkgroep. Deelname aan elke activiteit is op eigen risico. De prijs voor het kamp is inclusief kosten voor overnachting, eten, drinken, vergunningen en deelname aan de activiteiten. Het wordt van de deelnemers verwacht dat ze de noodzakelijke reis- en zorgverzekeringen hebben afgesloten. Op het kamp zal een rooster worden opgesteld waarin iedereen voor alle activiteiten wordt ingepland, hanteren van vleermuizen is alleen mogelijk als je gevaccineerd bent tegen rabiës en voldoende titer hebt. Het is niet toegestaan om huisdieren mee te nemen en alle deelnemers moeten minimaal 18 jaar oud zijn. Meer informatie volgt na inschrijving.