Kennisdag Graverij in Waterkeringen

28 juni 2023
Burgers’ Zoo
Gratis
Bever (© Maaike Plomp)
Bever (© Maaike Plomp)

Op woensdag 28 juni 2023 vindt in Burgers’ Zoo de Kennisdag Graverij in Waterkeringen plaats. Deze wordt georganiseerd door STOWA/Rijkswaterstaat samen met het Kenniscentrum Bever. Op deze dag nodigen we u, als waterkeringbeheerder, weg- en spoorwegbeheerder of collega die werkt aan natuurbescherming van Provincie en natuurbeschermingsorganisaties uit om met elkaar in gesprek te gaan.

Kennisdag Graverij in Waterkeringen
Hoe kunnen we veilig en duurzaam samenleven met bever en das? Een hele uitdaging voor dijkbeheerders, weg- en spoorwegbeheerders, maar ook voor beleidsmakers en vergunningverleners en natuurbescherming. Deze dag staat dan ook in het teken van elkaar ontmoeten en begrijpen: de dijkbeheerder en de ecoloog.

Programma
In het ochtendprogramma verkennen we de huidige problemen en standpunten rondom graverij van bever en das. We hebben sprekers vanuit de praktijk van beheer, vanuit beleidsontwikkeling en vanuit natuurontwikkeling. In het middagprogramma zijn er diverse interactieve workshops waarbij de laatste ontwikkelingen rondom detectie, herstelmaatregelen, preventie, ecologie en beleidsontwikkeling besproken worden.

Netwerken
Tijdens de pauzes is er volop gelegenheid tot netwerken, begripvolle gesprekken en (on)verwachte ontmoetingen. Uiteraard kunt u weer genieten van een heerlijke lunch verzorgd door Burgers’ Zoo. Mocht u verdere dieetwensen hebben dan kunt u dit aangeven op het aanmeldformulier. Het wordt een afwisselende en inspirerende dag voor iedereen die werkt aan waterveiligheid en ecologie. Dus ook voor u! We kijken uit naar uw komst.

Aanmelden en kosten
Aanmelden kan hier. Deelname is gratis. De organisatie maakt uiteraard wel kosten. Heeft u zich aangemeld, maar bent u naderhand toch verhinderd, laat het ons weten. Stuur een e-mail aan gerssen@stowa.nl. Ook als u vragen heeft.

29 juni: Kennisdag Waterkeringen #20 Een dijk van een Generatie
Let op: op donderdag 29 juni bent u ook van harte welkom op de Kennisdag Waterkeringen. Meer weten? Dat kan via deze link. Hopelijk zien wij u snel bij de Kennisdag Graverij in Waterkeringen in juni!