44ste VLEN-dag (Vleermuizen Studiedag)

29 oktober 2022
FORUM Gebouw WUR, Droevendaalsestaag 2
gratis
VLENdag 2021

Op de VLEN-dag wordt een breed scala aan resultaten van vleermuisonderzoek- en bescherming uit Nederland gepresenteerd. In verband met de najaars-Covid-19-golf is de VLEN-dag op locatie en digitaal te volgen. Voel je je niet lekker en test je positief op Covid-19, blijf dan thuis en volg het digitaal!

Op de VLEN-dag worden voordrachten gehouden over vleermuisbescherming, vleermuisonderzoek en andere vleermuiswetenswaardigheden. Daarnaast zijn er posterpresentaties en stands waar verschillende vleermuisgerelateerde zaken worden verkocht. De VLEN-dag is vooral ook een dag waarop iedereen die geĂ¯nteresseerd is in vleermuizen elkaar (weer) ontmoet en er is ruimte om ervaringen met elkaar te kunnen delen.

Voor de lunch kun je zelf eten meebrengen; tevens is er lunch te koop bij de cateraar. De dag duurt van 9:15 tot 17:00 uur. De tijden van de voordrachten zijn inclusief de 5 minuten voor vragen na afloop van elke presentatie.

Leo Bels Prijs

Dit jaar wordt voor de derde keer de Leo Bels Prijs uitgereikt aan een inspirerend persoon voor vleermuisbescherming. Vanaf 2019 wordt vleermuisminnend Nederland uitgenodigd om personen te nomineren die een uitstekende bijdrage hebben geleverd aan het behoud van vleermuizen. De criteria voor de prijs zijn: toewijding, innovatie, enthousiasme en inspiratie om het verschil te maken, zowel voor vleermuizen als voor mensen, waardoor de missie van Vleermuizenwerkgroep Nederland werkelijkheid wordt.

Mensen kunnen andere mensen nomineren waarbij je daarbij de redenen voor je nominatie meestuurt, waarna een top 5 aan nominaties volgt. Vervolgens volgt een stemming waarna de jury het aantal stemmen telt; net als bij de Pete Guest Award van de BCT. De jury (Saskia Roselaar en Erik Korsten) tellen de op de nominaties uitgebrachte stemmen, en degene met de meeste stemmen wint de prijs.

De volgende personen zijn genonimeerd: Peter Lina, Ruud Kaal, Bob Jonge Poerink, Joop van den Hoorn, Antoinette van Wilgen, Anne-Jifke Haarsma, Carlo Wijnen en René Janssen. Op de website Vleermuis.net lees je meer over de reden voor hun nominatie en hoe je kunt stemmen. De stemming sluit op zondag 23 oktober 2022 op 23:59.

Digitale VLEN-dag

Ook dit jaar is de VLEN-dag op het VLEN YouTube kanaal van de Vleermuiswerkgroep Nederland te volgen. Ga naar het Youtube-kanaal.
Daar is ook de VLEN-avonden van 2020, en de VLEN-dag van 2021 terug te kijken.

 

Locatie en routebeschrijving

De jaarlijkse VLEN-dag wordt dit jaar gehouden in de grote collegezaal zaal C 0222 in het Forumgebouw aan de Droevendaalsesteeg 2, Campus van de WUR in Wageningen.

Trein en bus

Vanaf station Ede-Wageningen vertrekken zeer regelmatig bussen naar Wageningen, halte Wageningen, Campus/Atlas. Deze doet er 11 minuten over. Het is dan nog enkele 10-tallen meters lopen. Bekijk vooral (ook) even www.9292.nl en www.ns.nl.


Auto en fiets

Je kan parkeren op de Droevendaalsesteeg. Denk er aan om te carpoolen; dit scheelt het milieu en is ook nog eens veel gezelliger!

Stands

Ben je actief op het gebied van vleermuizen en wil je met een stand op de VLEN-dag jezelf, je organisatie of je bedrijf promoten? Meld je dan aam bij het VLEN-bestuur via info@vleermuis.net. Standruimte is gratis voor sponsoren van de Vleermuiswerkgroep Nederland. Ben je geen sponsor van de VLEN, dan kost een stand 50 euro.