Zeezoogdieren spotten Golf van Biskaje

20 september 2014 tot 26 september 2014
Golf van Biskaje
Vanaf €695,-

Golf van Biskaje Revisited

 

Tot het najaar van 2010 trokken vele Nederlandse en Belgische vogelaars en zeezoogdierenspotters naar de Golf van Biskaje. Onder hen ook veel leden van de Zoogdiervereniging. Vele soorten dolfijnen en walvissen werden gespot in het gebied. Tot het legendarische schip de Pride of Bilbao uit de vaart ging….

 

Sindsdien vaart de nieuwe cruiseferry Pont Aven op de route tussen Engeland en Spanje. In 2013 maakte Delta Safari twee testtrips met de Pont Aven. En dat is goed bevallen. Op beide reizen werden honderden dolfijnen gezien en zelfs de spitssnuitdolfijn van Cuvier werd een keer gezien. Het aantal walvissen viel op beide testtrips nog wat tegen, maar op andere dagen in het seizoen werden ze volop gezien.

In september 2014 organiseert Delta Safari een 7-daagse trip naar de Golf van Biskaje. We volgen niet de standaard-route via Dover, maar vertrekken met de dagboot uit Hoek van Holland naar Harwich. Dan pakken we de Noordzee mee, waar eind september ook genoeg te zien is aan zeevogels, bruinvissen en als we geluk hebben witsnuitdolfijnen. De reis duurt via deze route net zo lang, de kosten zijn bijna gelijk en we verblijven zo extra veel uren op zee. En misschien het belangrijkste; het speuren naar vogels en zeezoogdieren begint al vanaf de eerste minuut na vertrek.

Na een hotelovernachting in Harwich pakken we de tweede dag ’s ochtends heel vroeg de bus naar Plymouth, waar we aan het eind van de middag inchecken op de Pont Aven. We blijven vier nachten aan boord, waarbij we twee keer op en neer naar Santander zullen varen. De ferry vaart tegenwoordig in ‘driehoeken’. Aan de Engelse kant eerst Plymouth, dan Portsmouth en dan weer Plymouth. Na vier dagen zijn we dan weer in de haven waar we vertrokken. En zeg nou zelf; als je toch helemaal naar Plymouth rijdt, is het zonde om maar 2 dagen op zee te blijven.

En we verdubbelen niet alleen het aantal waarnemingskansen door twee keer op en neer te gaan, we zijn ook op andere plekken boven de Golf als het daglicht is. Hierdoor hebben we meer kans om weer andere soorten te zien. En als het weer een keer een dagje minder is, is niet gelijk je hele reis voor niks geweest.

De Golf van Biskaje staat garant voor het spotten van meerdere soorten zeezoogdieren. Gewone en gestreepte dolfijnen, tuimelaars en gewone vinvissen worden bijna dagelijks gezien. Grienden, dwergvinvissen en de spitssnuitdolfijn van Cuvier komen ook regelmatig voor op de lijstjes. En heel af en toe laten meer bijzondere soorten zich zien, zoals potvissen, orka’s en blauwe vinvissen.

 

De 7-daagse reis vertrekt op zaterdag 20 september uit Hoek van Holland, waar we op vrijdag 26 september weer terugkeren.

De kosten van de reis zijn €695,- p.p. voor een plek in een 4 persoons binnenhut. Voor zeezicht-, 2- of 1-persoonshutten moet een toeslag betaald worden.

Inbegrepen zijn alle overnachtingen (2 keer hotel, 4 keer hut op de Pont Aven), het vervoer in Engeland, overtocht Hoek van Holland-Harwich v.v. en begeleiding door Delta Safari. Maaltijden zijn niet inbegrepen.

Als er meer dan 20 mensen meegaan op deze trip, zal Wesley Overman van de Zoogdiervereniging mee gaan als extra gids.

 

Leden van de Zoogdiervereniging krijgen 5% ledenkorting op deze reis! Als je mee wilt met deze unieke reis, of eerst meer informatie wilt, stuur dan een mail naar info@deltasafari.nl

 

Meer foto’s van de trip in juli 2013 kan je vinden op: http://www.deltasafarinederland.blogspot.nl/2013/07/biskaje-trip-in-fotos.html