Werkgroep Langoren

De Werkgroep Langoren is per november 2023 opgericht, als onderdeel van de Zoogdiervereniging.
Dit om hazen en konijnen en hun belang voor de Nederlandse natuur in het daglicht te zetten en te onderstrepen.

Doelen

We hebben meerdere korte en lange termijndoelen, met betrekking tot haas en konijn in Nederland.

De korte termijn doelen zijn onder andere: meer kennis opdoen en verzamelen, kennis delen, activiteiten met een educatief tintje organiseren voor leden en helpen met tellingen.

Lange termijn doelen zijn onder andere dat er met belanghebbende partijen wordt samengewerkt voor een doeltreffende bescherming van haas en konijn in Nederland en onderzoek uitvoeren naar bijvoorbeeld het effect van 'half-wilde konijnen' in de natuur en wilde populaties.

 

Activiteiten

Aangezien we een recent opgerichte werkgroep zijn, willen we rustig en zorgvuldig starten. Dit betekent dat er eerst wordt gewerkt aan kennis opdoen en verzamelen, netwerken, en zullen we - bij voldoende interesse -  enkele veldexcursies en leuke activiteiten gaan organiseren. Hierdoor verwachten we een werkgroep te zijn die op de lange termijn standhoudt en oplossingen kan bieden waar nodig.

Blijf op de hoogte van waar we mee bezig zijn via deze website of ons Instagram account, @WerkgroepLangoren.

 

Sta jij ook te springen om te helpen of om lid worden?

Je helpt haas en konijn al met je enthousiasme over de soort(en)! Daarnaast kan je zelf waarnemingen van haas en konijn invoeren op waarneming.nl. Mocht je gave foto’s of ervaringen hebben van haas of konijn, houden wij ons aanbevolen!

Heb je vragen, wil je informatie met ons delen of wil je actief meedoen? Neem contact met ons op via langoren@zoogdiervereniging.nl en/of meld je aan als lid van onze werkgroep via dit formulier. Lidmaatschap is gratis.

Als lid krijg je toegang tot informatie en nieuws over haas en konijn, een netwerk aan langoor-liefhebbers en -betrokkenen, kan je meegaan op activiteiten en excursies én kan je jouw steentje bijdragen aan kennisontwikkeling en onderzoek. Verplichtingen zijn er niet, je bepaalt zelf hoe actief je wil zijn als lid.

Hopelijk tot snel!