Otter

Otters tellen

Verspreid over heel Nederland wordt er door vrijwilligers gezocht naar spraints, oftewel uitwerpselen van otters. Door deze in te voeren in het Otterportaal ontstaat er ieder jaar een beter beeld van de verspreiding van de otter in Nederland.

Wat wordt er van je verwacht?

Wanneer je je hebt aangemeld als vrijwilliger word je in contact gebracht met de regiocoördinator. Met deze reco stem je af waar in de regio jij zal gaan zoeken naar spraints. Per inventarisatiegebied worden minimaal één tot drie bezoeken gebracht van oktober tot april. Dit kan alleen of in een groepje. In het laatste geval wordt er één iemand aangewezen als inventarisatieleider en doen de overige vrijwilligers mee als deelnemer.

Voordat je zelfstandig aan de slag gaat, loop je één of meerdere keren mee met de regiocoördinator of een ervaren vrijwilliger. Zo leer je hoe je spraints kunt herkennen en wat goede plekken zijn om te zoeken. De regiocoördinator geeft aan de Zoogdiervereniging door wie er in welk gebied actief is. Er wordt vervolgens een account voor je aangemaakt in het Otterportaal waar je je gegevens in kunt voeren.

Otterspraint
Otterspraint

Vragen?

Stel je vraag aan Ellen van Norren.

Direct opgeven?

Vul dan het formulier in.

Ellen van Norren

Ellen van Norren

Projectleider
Ellen is de landelijke coördinator otter en tevens lid van werkgroep CaLutra. Daarnaast is zij expert in exoten, roofdieren, dierziektes en de Rode Lijst.
Voornaam
Achternaam
Vul hier jouw adresgegevens in.
Vul hier jouw postcode in.
Geef hier jouw woonplaats op.
Vul hier jouw telefoonnummer in.
Je dient akkoord te gaan met onze privacyregels om deel te nemen aan meetprogamma's van de Zoogdiervereniging.