Egeltelling

Waar leeft de egel? Die vraag staat centraal bij de landelijke Egeltelling. Elk jaar organiseert de Zoogdiervereniging, in samenwerking met Egelbescherming Nederland, de Egeltelling. Iedereen kan meedoen in het weekend van de egeltelling in september. Als je meedoet aan de telling help je niet alleen met de monitoring, maar leer je de egel ook nog eens beter kennen. Geef jouw egelwaarneming in de tuin door via de Tuintelling. Heb je een egel buiten de tuin gezien? Voer deze in bij Waarneming.nl of Telmee.nl.

De Egeltelling wordt mede mogelijk gemaakt door de NDFF en BIJ12.

Let in het weekend van de egeltelling, vooral in de schemering, extra goed op of je een egel ziet in je tuin of een andere plek. Zie je een egel in jouw tuin? Ga dan naar Tuintelling en voer in hoeveel egels je gezien hebt. Ook als je geen egels hebt gezien is dit waardevolle informatie, en geef dan als aantal ‘nul’ door. Als je een egel gezien hebt op een andere locatie, geef dit dan door via Waarneming.nl of Telmee.nl. Wees uiteraard wel voorzichtig, verstoor de dieren niet tijdens het tellen. Ook waarnemingen van dode egels kun je doorgeven.

Het lukt mij niet om mijn waarneming in te voeren, wat nu?

Als het echt niet lukt om via bovenstaande websites jouw waarneming in te voeren kun je hem doorgeven via info@zoogdiervereniging.nl. Geef hierbij in ieder geval de datum, locatie en type waarneming (dood of levend) door.

Vragen over de egel