vleermuiskasten

Cursus Mitigeren met Vleermuiskasten

Cursus Mitigeren met Vleermuiskasten 3 februari 2022 = VOL

De Zoogdiervereniging organiseert de ééndaagse cursus ‘Mitigeren met vleermuiskasten 2022’ op 3 februari 2022. De cursus wordt Covid-19-proof georganiseerd op Boerderij Hoekelum te Bennekom. In deze cursus leert vleermuizenexpert Erik Korsten je de ecologie van verblijfplaatsen van vleermuizen te begrijpen en krijg je inzicht in hoe vleermuiskasten als vervangende verblijfplaats voor vleermuizen ingezet kunnen worden (en wanneer dat niet kan). Daarbij komen zowel externe kasten, als inbouwkasten en andere verblijfplaatsvoorzieningen aan bod.
Cursus Mitigeren met Vleermuiskasten

Cursus Mitigeren met Vleermuiskasten 2021 = VOL!

De Zoogdiervereniging organiseert de ééndaagse cursus ‘Mitigeren met vleermuiskasten 2021’ op 9 september 2021. De cursus wordt Covid-19-proof georganiseerd op Boerderij Hoekelum te Bennekom. In deze cursus leert vleermuizenexpert Erik Korsten je de ecologie van verblijfplaatsen van vleermuizen te begrijpen en krijg je inzicht in hoe vleermuiskasten als vervangende verblijfplaats voor vleermuizen ingezet kunnen worden (en wanneer dat niet kan). Daarbij komen zowel externe kasten, als inbouwkasten en andere verblijfplaatsvoorzieningen aan bod. De cursus op 9 september 2021 is VOL. De volgende cursus wordt gegeven op 3 februari 2022.
Kraamkast op palen voor gewone dwergvleermuis

Primeur: Vleermuiskast op palen bewoond door kraamgroep gewone dwergvleermuizen

01 oktober 2020
Vleermuiskasten op palen hebben als beschermingsmaatregel nog een experimenteel karakter, vooral voor kraamkolonies. Deze zomer meldde Bureau Waardenburg voor het eerst in Nederland het gebruik van een paalkast door een kraamkolonie van de gewone dwergvleermuis. Prachtig nieuws, maar meer monitoring is nodig om te weten hoe goed deze maatregelen werken om soorten te beschermen.