Kijk op Exoten 35

Kijk op Exoten, nummer 35, mei 2021

De nieuwsbrief Kijk op Exoten is het communicatiemiddel dat alle projectpartners gezamenlijk inzetten om vrijwilligers en professionals in Nederland te informeren over exoten.

De aanwezigheid van populaties exotische eekhoorns
Ellen van Norren

Kijk op Exoten 34

Kijk op Exoten, nummer 34, februari 2021

De wasbeerhond is nog steeds zeldzaam
Jaap Mulder, Bureau Mulder-natuurlijk

Analyse probleemsituaties wolf

2020

De Europese wolvenpopulaties hebben zich sinds de jaren zeventig flink hersteld, waarbij in de meeste landen van de Europese Unie een flinke toename van de wolvenpopulatie waarneembaar is. De terugkeer van de wolf is in veel landen onderwerp van een fel debat, vooral als gevolg van probleemsituaties: tussen wolven en mens, tussen wolven en honden en tussen wolven en vee. Een wolf die daarbij betrokken is wordt al snel als probleemwolf bestempeld.