2010.74 Waterspitsmuis gemeente Utrecht - eindrapport

2010

De Gemeente Utrecht werkt momenteel aan de implementatie van de gedragscode
Flora- en faunawet. In dat kader wordt door de gemeente regelmatig onderzoek gedaan
naar het voorkomen van (beschermde) flora en fauna, met als doel een accuraat beeld
te krijgen van de binnen de gemeente voorkomende soorten.
Van sommige soorten is de verspreiding momenteel nog onvoldoende bekend. Dit geldt
bijvoorbeeld voor de waterspitsmuis (Neomys fodiens). Vanwege de strikte bescherming,
de zeldzaamheid en de indicatorwaarde van deze soort, heeft de gemeente Utrecht

Zoogdier / jaargang 21 / nr. 2 / zomer 2010

2010

Deze uitgave van Zoogdier bevat onder andere de volgende onderwerpen: •Wolven niet te stoppen
•zoogdieren op spreekuur •eerste provinciale zoogdieratlassen gereed •eenoog een boommarter om respect voor te hebben •bevers in Vlaanderen  •succesvol Symposium ‘Muskusrattenbestrijding kan anders’ •de beste vangstmethode/onderzoek naar bosspitsmuizen •fotowedstrijd •forum •exoot of emoot? •waarnemingen.

Telganger / 2010-1 / april (pdf)

2010

In deze editie van de Telganger: NEM Vleermuis wintertellingen, NEM Vleermuis zoldertellingen, NEM Autovleren, NEM DagActieve Zoogdieren (DAZ), NEM Hazelmuis, VONZ Waterspitsmuis, VONZ Noordse woelmuis, VONZ Boommarter, VONZ Das, VONZ Kleine zoogdieren (braakballen), Landelijke zoogdierdag / ALV, Zoogdieratlas.nl, Zoogdiervereniging in commissie DWHC, Vleermuisnieuws uit Groningen, Muizen veroveren de waddeneilanden, Opmars van de grote bosmuis, Ga mee walvissen en dolfijnen kijken.