2011.51 Noordse woelmuis Tiengemeten 1993-2010

2010

Tiengemeten is een eiland van ongeveer 2 bij 8 kilometer dat ligt in het Haringvliet in
de provincie Zuid-Holland. Tot recent bestond het eiland grotendeels uit
landbouwgronden, maar vanaf 2006 zijn grote delen van het eiland door de
Vereniging Natuurmonumenten omgevormd tot natte natuur. Het eiland is onderdeel
van de ecologische hoofdstructuur en behoort tot het Europese netwerk van Natura
2000-gebieden.

Natuurmonumenten heeft de Zoogdiervereniging opdracht gegeven de huidige

2010.62 Noordse woelmuis en terreinbeheer Texel

2010

Om inzicht te krijgen in het voorkomen van de noordse woelmuis (Microtus oeconomus) in het zuiden van het Nationaal Park Duinen van Texel (inclusief het oefenterrein van de Joost Dourlein Kazerne) en de invloed van het beheer, hebben Staatsbosbeheer Texel, de Dienst Vastgoed Defensie Directie West en het Nationaal Park Duinen van Texel de Zoogdiervereniging opdracht gegeven tot het in 2009 inventariseren van dit terrein op het voorkomen van noordse woelmuizen.

Zoogdier / jaargang 21 / nr. 4 / winter 2010

2010

Deze uitgave van Zoogdier bevat onder andere de volgende onderwerpen:
•De geboorte van Zoogdier •Winnaars fotowedstrijd •De otter komt naar je toe deze winter
•Aandacht voor wild zwijn •Kansenkaart ‘Wilde zwijnen in Nederland’ •De winnaar verliest •Vleermuizen in de sauna •Zoogdieratlas.nl •Interview met Peter Reijnders •Hyperlink •Waarnemingen •Kort nieuws •Agenda & adressen •Het moment van.... Geurt Besselink

Zoogdier / jaargang 21 / nr. 1 / voorjaar 2010

2010

Deze uitgave van Zoogdier bevat onder andere de volgende onderwerpen:
•2010 is het jaar van het Wild Zwijn •egel moet op Rode Lijst bedreigde zoogdieren •het vijfde internationale beversymposium •goed nieuws uit de winterverblijven •noordse woelmuis op de Makkumerwaard •kwaliteit cultuurlandschap belangrijk voor zoogdieren •forum - achteruitgang zoogdieren gestopt •waarnemingen •kort nieuws •agenda & adressen.