Kijk op Exoten 32

Kijk op Exoten, nummer 32, september 2020

De nieuwsbrief Kijk op Exoten is het communicatiemiddel dat alle projectpartners gezamenlijk inzetten om vrijwilligers en professionals in Nederland te informeren over exoten.

Kijk op Exoten 31

Kijk op Exoten, nummer 31, juni 2020

Zoekkaart gestreepte exotische eekhoorns
Ellen van Norren & Vilmar Dijkstra

Telganger / 2020-1 / april

• Voorwoord
  • NEM Verspreidingsonderzoek Bever en Otter
  • Monitoring bevers in Habitatrichtlijngebieden in Gelderland 2018-2019
  • NEM Verspreidingsonderzoek Marters
  • NEM Meetprogramma Zoldertellingen Vleermuizen
  • NEM Meetprogramma Dagactieve Zoogdieren (konijn)
  • NEM Verspreidingsonderzoek Muizen
  • NEM Meetprogramma Wintertellingen Vleermuizen
  • NEM Meetprogramma Vleermuis Transecttellingen
  • NEM Meetprogramma Exoten
  • Agenda

Kijk op Exoten 30

Kijk op Exoten, nummer 30, april 2020

Succes: al zes jaar is de beverrat tot de landsgrens teruggedrongen
Ellen van Norren (Zoogdiervereniging) & Dolf Moerkens (Unie van Waterschappen)

Kijk op Exoten 29

Kijk op Exoten, nummer 29, februari 2020

Amerikaanse rode eekhoorn in Rotterdam
Vilmar Dijkstra & Ellen van Norren

Werkgroep Kleine Marterachtigen Bommelerwaard Jaarverslag 2019

2019

Oktober 2018 is de werkgroep Kleine Marters, met een groep van vier enthousiaste leden, van start gegaan. Sindsdien is er veel werk verzet. Behalve een aantal overlegmomenten is er vooral veldwerk gedaan, waarbij de cameraval het gereedschap bij uitstek is. De waarnemingen, waarvan een aantal zeer verrassende, liegen er niet om. Van de beoogde kleine marters is de wezel het vaakst waargenomen, de bunzing enkele malen en de hermelijn doet nog op zich wachten. Als “bijvangst” mogen de wasbeer, boommarter, steenmarter en de das niet onvermeld blijven.

Observations on a red deer (Cervus elaphus) in the province of Drenthe, the Netherlands, during the winter of 2018-2019

2019

Abstract: Red deer (Cervus elaphus) are rare in the Dutch province of Drenthe. Most observations in the past decades were found to be linked to escapes or illegal introductions. In all of those cases, the animals were shot, in accordance with the policy of the province. This article describes a red deer of wild origin, wintering south of Assen in the period December 2018 - May 2019. Intensive surveillance of tracks, combined with camera trapping and analysis of DNA from droppings was conducted to study its home range, behaviour and origin.