Wolf gefilmd in Zuidwest Drenthe

Er is opnieuw een wolf in Drenthe waargenomen. Een wildcamera heeft een wolf geregistreerd in een natuurgebied in Zuidwest Drenthe. Experts van het Wolvenmeldpunt van de Zoogdiervereniging bevestigen dat het om een wolf gaat.

De beelden zijn gemaakt op 22 juni j.l. Op het filmpje van zo'n 10 seconden is een wolf in zomervacht te zien. Hierdoor vallen de lange poten extra op. Verder zijn de stevige kop en korte staart kenmerkend voor een wolf.

Op dit moment is onduidelijk of het dier nog steeds in Drenthe is, en om welke wolf het gaat. Om daarachter te komen wordt DNA-materiaal gezocht, dat goed te vinden is in uitwerpselen of bijtwonden van prooidieren.

Meldingen van sporen of waarnemingen worden verzameld bij het Wolvenmeldpunt, dat is ondergebracht bij de Zoogdiervereniging en waarvan BIJ12 namens de gezamenlijke provincies opdrachtgever is.

Dierhouders in de regio kunnen deze preventieve maatregelen nemen om eventuele schade door de wolf te beperken of te voorkomen.

Publicatiedatum: 28 juni 2021

Tekst: Zoogdiervereniging, Provincie Drenthe, BIJ12.