Symposium Biodiversiteit en Leefgebieden Noord-Brabant 2018

De provincie Noord-Brabant organiseert dit jaar voor de zesde keer het symposium ‘Biodiversiteit en Leefgebieden’! Dit symposium is voor alle professionals en vrijwilligers die zich inzetten voor de Brabantse natuur, bijvoorbeeld bij terreinbeheerders, gemeenten, waterschappen, natuurorganisaties, agrarische natuurverenigingen en adviesbureau’s. Op het symposium laten we zien wat er in Brabant is bereikt rondom biodiversiteit en leefgebieden. Maar ook kansen en uitdagingen komen aan bod. Het gevarieerde programma bestaat uit lezingen, workshops en flitspresentaties.

Datum: vrijdag 16 november 2018
Locatie: Provinciehuis, ‘s Hertogenbosch
Het programma staat hier en de samenvattingen van de lezingen hier.

Onderstaande presentaties kunt u downloaden
Brabantse Bijen Behoeven Betere Bescherming - Tim Faasen
Brabantse hotspots voor (broed)vogels - Henk Sierdsema
De verborgen wereld van de Strabrechtse Heide - Jap Smits
De wisent terug in de Brabantse natuur - Leo Linnartz
Flower Power; kruidenakkers in West-Brabant - Cees Terpstra
Grote modderkruiper: sleutels tot herstel van een mysterieuze moerasbewoner (filmpje) - Arthur de Bruin
Hoe ziet een goed voedselgebied voor de Zwarte Specht eruit - André van Kleunen en Arnold van den Burg
Impact droge zomer op de Brabantse biodiversiteit - Peter Voorn
Leefgebieden en biodiversiteit van vleermuizen in Noord-Brabant; wat hebben we in beeld - Herman Limpens
PARTRIDGE-aanpak als voorbeeld voor ecologisch verantwoorde landbouw - Jochem Sloothaak
Update natuurinclusief bouwen Noord-Brabant - Stefan Vreugdenhil en Marcel Schillemans
Vestiging en recente toename van Raven als broedvogel - Leo Ballering
Workshop Uilenballen pluizen doe je zo - Dick Bekker en Maurice La Haye
Workshop werken met wildcamera - Sil Westra

Dit symposium werd georganiseerd door de provincie Noord-Brabant in samenwerking met de Zoogdiervereniging, RAVON en Floron.