nieuwsoverzicht

Wolf (Bron: Mark Zekhuis)

Nieuwe monitoringsdata Duitsland: “Je kunt ervan uit gaan dat wolven blijven komen”

12 december 2019
De wolf is al bijna 20 jaar terug in het oosten van Duitsland. Met name het aantal roedels is de laatste jaren flink gegroeid. Nieuwe monitoringscijfers bevestigen dat wolven in Duitsland zich voornamelijk in noordwestelijke richting verspreiden. Op grond van deze cijfers mogen we verwachten dat er wolven naar Nederland zullen blijven komen.
Wolf (© Maaike Plomp)

Wat te doen met minder schuwe wolven?

24 oktober 2019

De wolf is weer gevestigd in Nederland en nu in het najaar is de kans groot dat nieuwe wolven naar Nederland komen. Wolven zijn slim en passen zich gemakkelijk aan en laten daarom zeer uiteenlopend gedrag zien, maar wat is normaal gedrag? Volgens het advies van het Large Carnivore Initiative for Europe is dit afhankelijk van omgevingsfactoren, individuele persoonlijkheid en individuele ervaringen van een wolf.

Wolf (© Maaike Plomp)

Presentatie heruitgave "De wolf terug: eng of enerverend?" op goudjakhalssymposium

13 september 2019
Wolven zijn weer terug in Nederland en daardoor werd het hoog tijd voor een revisie van het boek "De wolf terug: Eng of Enerverend?". De presentatie van deze heruitgave zal plaatsvinden op het goudjakhalssymposium van 20 september te Wageningen. Het boek zal hier tevens te koop zijn. Ook zijn diverse auteurs aanwezig voor vragen.