Egelweekend 2012 op 15 en 16 september

28 juli 2012

Zet alvast in uw agenda: op 15 en 16 september is het ‘Egelweekend 2012’. Tijdens dit weekend roept de Zoogdiervereniging iedereen op om waarnemingen van egels door te geven, bijvoorbeeld uit eigen achtertuin of buurt.

De Zoogdiervereniging wil met het Egelweekend zoveel mogelijk gegevens van egels willen verzamelen. Door deze waarnemingen (en die van eerdere jaren) ontstaat er een aardig beeld van de verspreiding van egels in Nederland. Waar komen ze voor en waar worden ze niet gemeld? Zijn de witte gebieden uit voorgaande jaren er nog steeds?

Levend en dood

Het gaat om alle egels die in 2012 zijn gezien. Dat mag dus ook van eerder dit jaar zijn. Het kan daarbij gaan om ontmoetingen met levende egels maar ook dode exemplaren kunnen worden gemeld.

Egels melden
Melden van egels gaat gemakkelijk. De Zoogdiervereniging heeft een speciale gebruiksvriendelijke module ontwikkeld waar iedereen in een paar stappen de waarneming van een egel kan doorgeven. Het meldpunt is te vinden op Zoogdiergezien.nl. Natuurlijk kunnen waarnemingen ook worden doorgegeven via de invoermodules van Telmee.nl en Waarneming.nl.

Jaarlijks

Het Egelweekend vindt voor de derde keer plaats. De eerste was in 2009. Dit was zo’n succes dat de Zoogdiervereniging ook in de jaren erna op kleinere schaal een Egelweekend houdt.

Publicatiedatum: 28 juni 2012