Themadag Jaar van de Vleermuizen op 16 april

28 maart 2011

Op zaterdag 16 april organiseert de Zoogdiervereniging weer de Landelijke Zoogdierdag/themadag Jaar van de Vleermuizen. Dit jaar staat deze dag in het teken van het Jaar van de Vleermuizen. Toegang is gratis, maar u moet zich wel even aanmelden via secretariaat@zoogdiervereniging.nl of 024-7410500. U kunt dan ook een lunchpakket reserveren, dat ter plaatse betaald moet worden (à 10 euro). De Themadag Jaar van de Vleermuizen wordt gehouden in het Ecodrome in Zwolle.

Tijdens de Themadag Jaar van de Vleermuizen wordt het boek Vleermuizen van Europa gepresenteerd. Dit boek is alleen op die dag met een ledenkorting van 10 euro te koop. Het betreft de Nederlandstalige versie van het Handbuch der Fledermäuse Europa’s. Vertaling en bewerking van Peter Lina. Winkelprijs 59,90.

Programma (onder voorbehoud)
9:30 uur Ontvangst in Ecodrome
10:00 uur Opening door de dagvoorzitter Jacob van Olst
10:10 uur Presentatie Jaar van de Vleermuizen – Eric van Kaathoven
10:30 uur Vleermuizen in soorten en maten – Herman Limpens
11:00 uur Bescherming meervleermuizen Natuurmonumenten – Martijn van Schie
11:30 uur Koffie- en theepauze
11:45 uur Samenleven met vleermuizen – Peter Twisk
12:15 uur Boekpresentaties
- ‘Vleermuizen, alle soorten van Europa en Noordwest-Afrika’ – Peter Lina
- Egels

12:45 uur Algemene Ledenvergadering Zoogdiervereniging, tegelijkertijd lunch met mogelijkheid tot bezichtigen Ecodrome
*De stukken kunnen vanaf 1 april 2011 worden gedownload van de website van de Zoogdiervereniging of worden opgevraagd bij het secretariaat.

14:15 uur Vleermuizen in beeld – Paul van Hoof
14:45 uur Wat kun je zelf doen voor vleermuizen? – Erik Korsten
15:15 uur Succesverhalen vleermuisproject – diverse personen
15:45 uur Sluiting door de dagvoorzitter