Nacht van de Vleermuis op Fort Vechten

15 augustus 2011

Nieuwland en de Zoogdiervereniging organiseren op zaterdag 27 augustus de Nacht van de vleermuis op Fort Vechten. Kamiel Spoelstra laat unieke beelden zien van vleermuizen die hij gefilmd heeft met een infrarood camera. U kunt deelnemen aan een spannende zoektocht met batdetectors, of vleermuiskasten timmeren. Voor de kinderen van 4 tot 10 jaar is er een speciaal programma.

Op Fort Vechten leven veel vleermuizen. Een aantal overwintert op het fort in de gebouwen die speciaal geschikt zijn gemaakt. Andere soorten gebruiken het fort om te eten of om een partner te zoeken. We zijn blij met de vleermuizen op het fort, want ze zijn zeldzaam en daarom beschermd. Om aandacht te vragen voor het behoud van de soorten en hun leefomgeving is 2011 is uitgeroepen tot het Europese Jaar van de Vleermuis. Genoeg redenen dus om deze beestjes extra aandacht te geven.

Heeft u altijd al iets willen weten van vleermuizen? Wilt u uw kinderen laten zien hoe interessant deze beestjes zijn? Kom dan op 27 augustus naar de “Nacht van de vleermuis” op Fort Vechten. Het fort is open vanaf 18.00 uur. De activiteiten vinden buiten plaats. Meer informatie over het programma staat op www.fortvechten.nl.

26 en 27 augustus is de Nacht van de Vleermuis. In heel Nederland zijn excursies over vleermuizen.
Kijk voor een actueel overzicht op de agenda.
 

Publicatiedatum: 15 augustus 2011