Eenmalig aanbod Jaar van de Vleermuizen

5 april 2011

In het kader van het Jaar van de Vleermuizen organiseert de Zoogdiervereniging op 14 mei een unieke middag over vleermuizen speciaal voor excursieleiders en natuurgidsen. De bedoeling is om in een middag informatie uit te wisselen zodat deelnemers van ideeën worden voorzien om daarmee hun eigen vleermuisactiviteit te organiseren. Dat laatste bij voorkeur tijdens de landelijke Nacht van de Vleermuis op 27 augustus.

Tijdens deze eenmalige cursusmiddag krijgt u kennis en informatie mee om met de algemene basis die u al heeft, daarna zelf een lezing of activiteit te organiseren over vleermuizen. We hebben bijzondere sprekers voor u geregeld en er is ruimte voor vragen. Onderwerpen die aan bod komen zijn: toelichting op de campagne Jaar van de Vleermuizen, informatie over vleermuizen (soorten, ecologie et cetera), de Nacht van de Vleermuis en tips en trucs om een activiteit over vleermuizen te organiseren. Het is dus geen instructiemiddag over het werken met de batdetector.

Deze middag wordt op 14 mei gehouden te Utrecht (op loopafstand van station) van 13.00 uur tot 16.30 uur. De middag heeft een waarde van 25 euro per deelnemer maar wordt gratis aangeboden. Omdat het aantal plekken beperkt is, moeten deelnemers zich wel vooraf melden door een mail te sturen aan: info@zoogdiervereniging.nl o.v.v. Vleermuiscursusmiddag 14 mei. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging en routebeschrijving. Er is plaats voor 60 personen dus mocht u bij nader inzien niet kunnen meldt u dan ook af, dan kan er een ander uw plaats innemen.

In 2009 was de soortgelijke middag over egels (Jaar van de Egel) een groot succes dus wees er snel bij!


Meer over het Jaar van de Vleermuizen leest u op www.jaarvandevleermuizen.nl en op http://www.zoogdiervereniging.nl/node/1034

Publicatiedatum: 05 april 2011