26 en 27 augustus Nacht van de Vleermuis

11 augustus 2011

Dit jaar wordt de Nacht van de vleermuis extra groot aangepakt in het kader van het Jaar van de vleermuizen. Dit is mogelijk door een samenwerking tussen de VLEN, de Zoogdiervereniging en anderen.

Op vrijdag- en op zaterdagavond worden door heel Nederland vleermuisexcursies georganiseerd, waarbij geïnteresseerden de kans krijgen om met een expert op pad te gaan. Er wordt dan met een zogenaamde ‘bat-detector’ – die de sonargeluiden van vleermuizen omzetten naar voor mensen hoorbaar geluid – gezocht naar vleermuizen. Ook wordt er veel verteld over de vleermuizen. Op sommige locaties wordt voorafgaand aan de wandeling een lezing gegeven of vinden aanvullende activiteiten plaats. Een kans voor jong en oud in heel Nederland om meer te weten te komen over vleermuizen en zelfs te horen en te zien!

Samen met de vrijwilligers die actief zijn voor vleermuizen wordt een groot aantal excursies op locaties door heel Nederland georganiseerd. Iedereen kan zich bij de Nacht van de Vleermuis aansluiten met een eigen activiteit.

Niet alleen in Nederland maar in heel Europa is 2011 het Jaar van de Vleermuizen. Met een publiekscampagne wil de Zoogdiervereniging aandacht vragen voor deze voor veel mensen onbekende, mysterieuze maar wel beschermde en uiterst nuttige vliegende zoogdieren. Vleermuizen verdienen meer aandacht. Het gaat op veel plaatsen in Europa slecht met ze. Daarom initieert Eurobats jaarlijks eind augustus de Europese Nacht van de Vleermuis.

  • Kijk op de agenda voor activiteiten rondom de Nacht van de Vleermuis.

Radiospotje Nacht van de Vleermuis
Beluister hieronder het radiospotje van de Nacht van de Vleermuis.

Vanaf a.s. zondag zal het spotje op de radio worden aangekondigd! Visual Noise en acteur Loek Peters hebben belangeloos meegewerkt aan het opnemen van het radiospotje.

Publicatiedatum: 11 augustus 2011