nieuwsoverzicht

Damhert (© Bas Worm)

De Zoogdiervereniging zoekt een eindredacteur op vrijwillige basis

07 oktober 2019

De Zoogdiervereniging brengt in samenwerking met het Vlaamse Natuurpunt het kwartaalblad Zoogdier uit. Dit populairwetenschappelijke tijdschrift is het enige geheel op zoogdieren gericht tijdschrift in het Nederlandstalig gebied. Het valt bij alle leden van de Zoogdiervereniging en bij abonnees van de Zoogdierwerkgroep en Vleermuiswerkgroep van Natuurpunt op de mat. Met regelmaat leiden artikelen tot vermelding in de pers.

Egel (Bron: Beverly Brouwer)

Record aantal egels tijdens Egelweekend 2019

26 september 2019
Vorig weekend vond de tiende editie van het Egelweekend plaats tijdens het Jaar van de Egel. Tijdens dit weekend riepen de Zoogdiervereniging en Egelwerkgroep iedereen op om egelwaarnemingen door te geven, bijvoorbeeld uit eigen achtertuin of buurt. Deze waarnemingen dragen bij aan onderzoek naar de egel in Nederland. In totaal werden 2088 egels geteld. Een nieuw record voor het Egelweekend!
IJsbeer (Bron: Wesley Overman)

Steun de tweede Atlas van de Europese zoogdieren

19 september 2019
Europa kent een enorme verscheidenheid aan zoogdieren: van de grote rosse vleermuis in Oost-Europa tot de ijsbeer op de Noordpool. In 1999 is de verspreiding van Europese zoogdieren vastgelegd in ‘The Atlas of European Mammals’. De kennis over Europese zoogdieren is sindsdien spectaculair toegenomen. Onderzoekers en liefhebbers uit heel Europa hebben besloten om een vernieuwde atlas te maken.
Wolf (© Maaike Plomp)

Presentatie heruitgave "De wolf terug: eng of enerverend?" op goudjakhalssymposium

13 september 2019
Wolven zijn weer terug in Nederland en daardoor werd het hoog tijd voor een revisie van het boek "De wolf terug: Eng of Enerverend?". De presentatie van deze heruitgave zal plaatsvinden op het goudjakhalssymposium van 20 september te Wageningen. Het boek zal hier tevens te koop zijn. Ook zijn diverse auteurs aanwezig voor vragen.