En de winnaar is...

20 november 2009

Vandaag zijn de winnaars bekend gemaakt van de fotowedstrijd Jaar van de Egel. Bekijk welke foto's de jury koos en waarom op de website van het Jaar van de Egel.

De fotowedstrijd op de Jaar van de Egel website e is aan het aantal en de kwaliteit van de foto's afgemeten een groot succes. Een jury heeft uit de vele inzendingen er tien geselecteerd en komt nu met de winnaars.
De jury bestaat uit de Engelse egelambassadeur Hugh Warwick, ervaren egelopvanger Els Poel Hellinga en natuurfotograaf Edwin Kats. Zij zijn erg onder de indruk van de foto's. Hieronder hun algemene oordeel.

Egels spreken tot de verbeelding bij jong en oud. Ondanks dat ze flink kunnen prikken, vinden we ze lief en aantrekkelijk. Dat er zoveel prachtige foto's zijn ingestuurd zegt ons dat de betrokkenheid bij dit heimelijke nachtdier groot is. Op de vele foto's is te zien dat jong en oud geniet en we graag de dieren goed verzorgen door eten en drinken te geven en ook nog eens een mooi winterverblijf in elkaar knutselen. Het leven van de egel is niet altijd even gemakkelijk en we hopen dat nog meer mensen zich zullen inzetten en de egel een warm hart toedragen. We hebben genoten van en soms gelachen om de vele prachtige foto's. Engelsman Hugh Warwick voegt er nog aan toe dat ze in Engeland een kleine fotowedstrijd hadden waaruit bleek hoe moeilijk het is goede foto’s van egels te maken. Warwick: ‘Maar deze wedstrijd is anders, de kwaliteit is veel beter dan die van jullie Britse vrienden. Ik zal de leden van de British Hedgehog Preservation Society erop wijzen hoog het niveau is van deze wedstrijd net aan de andere kant van de Noordzee’.

 

Bekijk de foto in het groot, het verhaal van de jury en het verhaal van de fotograaf op de website van het Jaar van de Egel.

Publicatiedatum: 20 november 2009