Egelvriendelijke Fotowedstrijd van start

28 augustus 2009

Juist omdat het zo slecht gaat met de egels in Nederland roept de Zoogdiervereniging mensen op om foto’s van egelontmoetingen in te sturen. De fotowedstrijd op www.jaarvandeegel.nl loopt gedurende de maand september.

Ze worden steeds zeldzamer, ontmoetingen met levende egels. De meeste mensen zien toch vooral de doodgereden egels op de weg liggen. En dat is jammer want vrijwel iedereen vind het leuk om een egel rond te zien snuffelen in tuin of park. Egelontmoetingen zijn altijd inspirerend. Met een foto kunnen ook anderen meegenieten.

Jaar van de egel Fotowedstrijd

 

 

 

 

 

Wie uiterlijk 30 september instuurt, dingt mee naar bijzonder prijzen als een egelhuisje en een gesigneerd exemplaar van ‘A Prickly affair’ van beroemd Engels egelonderzoeker Hugh Warwick (die tijdens het Egelweekend in Nederland een lezing geeft). Het gaat bij de beoordeling niet alleen om de kwaliteit van de foto -al zijn mooie foto’s natuurlijk welkom- maar vooral ook om het verhaal erachter en het bijzondere van de situatie.

Bekijk de inzendingen die er al zijn, tips, voorwaarden en hoe in te sturen op de Jaar van de Egel site (doorklikken op FOTO’s): webiste Jaar van de Egel.

 

Publicatiedatum: 28 augustus 2009