Egelmiddag voor cursusleiders en natuurgidsen

10 februari 2009

De bedoeling van de Egelmiddag is om voldoende kennis op te doen, of op te frissen over egels zodat deelnemers in staat zijn in de loop van het jaar hun eigen egel-activiteit te organiseren. Dat laatste bij voorkeur tijdens het grootse Egelweekend dat 18, 19 en 20 september wordt gehouden.

Tijdens deze middag krijgen deelnemers voldoende kennis en informatie mee om daarna zelf een lezing of excursie te kunnen geven over egels. We hebben bijzondere sprekers voor geregeld en er is voldoende ruimte voor vragen. Onderwerpen die aan bod komen zijn: toelichting op onderzoekscampagne Jaar van de Egel (hoe kunnen mensen helpen?), ecologie van de egel, de ervaringen van een egelonderzoekster in Engeland, egelopvang, egels en kinderen en egelvriendelijk tuinieren.

Deelnemers krijgen ook het nodige materiaal mee naar huis. Deze bijzondere middag wordt op 9 mei gehouden te Utrecht (op loopafstand van station) van 13.00 uur tot 16.30 uur. De middag heeft een waarde van 25 euro per deelnemer maar wordt gratis aangeboden. Omdat het aantal plekken beperkt is, moeten deelnemers zich wel vooraf melden op: jaarvandeegel@vzz.nl

Het hoogtepunt van het Jaar van de Egel wordt het Egelweekend. Dan zullen diverse egelopvangcentra een open dag houden en hopen we dat veel cursusleiders, voorlichters en natuurgidsen hun eigen activiteit organiseren: een lezing, excursie of noem maar op. Om deze mensen de kans te geven goed beslagen ten ijs te komen, organiseert de Zoogdiervereniging de egelcursus middag op 9 mei.

Aanmelden

Behoort u tot de doelgroep en spreekt dit u aan, meld u zich dan snel bij de Zoogdiervereniging: jaarvandeegel@vzz.nl. Het aantal plaatsen is beperkt.
 

Foto: Edwin Kats

Publicatiedatum: 10 februari 2009