Egelmiddag groot succes!

Egeldag 2009 (© Dennis Wansink)

Aandachtig luistert het publiek (Foto: Dennis Wansink)

In het kader van het Jaar van de Egel organiseerde de Zoogdierverening op zaterdag 9 mei in Utrecht een middag over egels. Deze middag was bedoeld voor natuurgidsen, cursusleiders, medewerkers van natuureducatiecentra, bezoekerscentram, enzovoort. Zij konden zo hun kennis over de egel en het Jaar van de Egel vergroten. Zodat ze op eigen wijze een activiteit kunnen gaan organiseren tijdens het Egelweekend (het derde weekend in september). De activiteiten zullen op www.jaarvandeegel.nl  aangekondigd worden.

De 75 deelnemers uit het hele land kregen een hoogstaand programma voorgeschoteld en gingen naar huis met een map met materiaal voor het organiseren van activiteiten. In de pauze konden de stands van Vivara (die egelhuisjes en egelvoer leveren), de Zoogdiervereniging en van egelopvang (met maquette van een egelvriendelijke tuin) bekeken worden. Ook de dropjes (De echte zachtzoete anijsegeltjes) beschikbaar gesteld door de producent, vielen erg in de smaak.

Op het programma stonden presentaties van Neeltje Huizenga van de Zoogdiervereniging (over de ecologie van de egels), van Anouschka Hof die egelonderzoek doet in Engeland en speciaal was overgekomen, Els Poel-Hellinga (zeer ervaren in de egelopvang) en Marleen Landman van egelopvang Dikke Prik die met haar man vertelde over egels en tuinen.

Maar er was natuurlijk ook de nodige ruimte voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ideeen. Daarvan maakte de actieve zaal gretig gebruik en dagvoorzitter Eric van Kaathoven van de Zoogdiervereniging, die zelf een presentatie hield over de campagne Jaar van de Egel, kon aan het eind van de middag dan ook concluderen dat iedereen geïnspireerd naar huis ging.

Er volgen nog foto’s van de middag.

En ten slotte nog dit: kon u niet op de egelmiddag zijn maar wilt u wel achtergrondinformatie over egels en het Jaar van de Egel om uw eigen activiteit te organiseren tijdens het Egelweekend (18, 19, 20 september), dan kunt u een informatiepakket opvragen bij de Zoogdiervereniging: jaarvandeegel@zoogdiervereniging.nl.
 

Publicatiedatum: 11 mei 2009