Nieuwe publicatie ‘Walvissen en dolfijnen in de Noordzee’

Afbeelding verwijderd.

12 Januari, 2007

Een nieuwe uitgave van Stichting De Noordzee en Fontaine Uitgevers waarin en actueel en uitgebreid overzicht van dolfijnen en walvissen voorkomend in de Noordzee wordt neergezet. De tekst wordt begeleid door grafieken, tabellen en authentiek Noordzee-beeldmateriaal.

De Noordzee- tussen de kusten van Nederland en België aan de ene kant en Schotland en Engeland aan de andere- is veel meer dan een simpele plas zout water met rollende golven en een ruisende zeewind. Op, in en boven het water valt erg veel natuurmoois te beleven. In onze blauwe provincie komen ook dolfijnen en walvissen voor. En bij mooi weer kun je vanaf de pier in Scheveningen zelfs met regelmaat bruinvissen zien zwemmen

Dolfijnen horen bij de Noordzee. Ze zijn er altijd geweest, al war er vroegere meer dan nu. De dieren hebben last van vervuiling, vissersnetten waarin ze verstrikt raken en drukte op zee. Toch worden de laatste jaren steeds meer bruinvissen waargenomen. Hoe komt dat dan?

Kees Camphuysen en Gerard Peet schreven een leerzaam maar tegelijk onderhoudend boek, dat volstaat met verhalen over walvissen en dolfijnen. Het vertelt over de biologische bijzonderheden en de verspreiding van de soorten in de Noordzee. Verhalen van van nu, maar ook het verleden komt aan bod. En in het boek staan de allerbeste foto's van deze fascinerende zeezoogdieren, gemaakt op de Noordzee. De tekeningen van Frits-Jan Maas maken deze unieke uitgave compleet.

Walvissen en dolfijnen in de Noordzee is een initiatief van Stichting De Noordzee. Dit boek geeft de Noordzee een eigen gezicht en laat zien hoe bijzonder het zeeleven zo dicht voor de Nederlandse en Belgische kust is. Het is een extra stimulans om te zorgen voor een schone, mooi en een gezonde Noordzee, als ideaal leefgebied voor een heel bijzondere diergroep.

Auteurs: Gerard Peet en Kees Camphuysen
Met Tekeningen van Frits-Jan Maas
Prijs € 24,90
Release januari 2007
ISBN 90.5956.157.0

 

Bron: Stichting Noordzee

Publicatiedatum: 07 augustus 2008