Agendaoverzicht

Veldmuis (© Wesley Overman)

Friese Vrijwilligersdag Natuur

-
De Friese Vrijwilligersdag Natuur is een jaarlijks terugkerende dag voor alle betrokkenen en belangstellenden bij natuurmonitoring in Friesland: van (aankomende) vrijwilliger tot professional. In 2021 vindt de dag plaats op zaterdag 4 september en bestaat net als vorig jaar uit een online programma en activiteiten in het veld door heel Friesland.
Bunzing (© Merijn van den Hoogenhoff)

Cursus Herkennen van roofdiersporen

-

De Zoogdiervereniging organiseert de tweedaagse cursus ‘Herkennen van roofdiersporen’ op 30 september en 7 oktober 2021.

Onderzoek naar de aanwezigheid van zoogdieren is ingewikkelder dan bijvoorbeeld die van vogels. Voor roofdieren is het zoeken naar en analyseren van sporen een goede methodiek. Echter, hoe voorkom je dat je ziet wat je wilt zien, maar blijf je scherp in het waarderen van waarnemingen?