Veldbijeenkomst wolf en beschermende maatregelen

Datum
Programma
Image
Wolf kijkt naar schapen (foto: Staffan Widstrand, WWF)
Wolf kijkt naar schapen (foto: Staffan Widstrand, WWF)

Uitnodiging veldbijeenkomst wolf en beschermende maatregelen

De Brabantse Wolvencommissie (waar ook de Zoogdiervereniging onderdeel van is) nodigt u graag uit voor een veldbijeenkomst over de wolf. Tijdens deze middag krijgt u informatie over de status van de wolf in Brabant en kunt u zien welke maatregelen effectief zijn om gehouden dieren te beschermen tegen mogelijke aanvallen. Ook is er ruimte om uw ervaringen (en eventuele zorgen) te delen en te bespreken met de aanwezige organisaties. Vertegenwoordigers vanuit ZLTO, schapenhouderij, natuurorganisaties, Wolf Fencing Zuid-Nederland en de provincie zijn aanwezig om met u het gesprek aan te gaan. De Zoogdiervereniging is verheugd dat alle betrokken organisaties hiermee hun samenwerking benadrukken door de gezamenlijke boodschap (‘Schapen beschermen is wolven beschermen’) op deze manier uit te dragen.

Waar en wanneer?

Datum: Zaterdag 7 oktober
Tijd: 13:30 – 17:00 uur
Locatie: Achelse Kluis, De Kluis 1, 3930 Hamont-Achel, België

De veldbijeenkomst is voornamelijk gericht op schapen- en geitenhouders, maar ook andere dierhouders en geïnteresseerden zijn van harte welkom. Via deze link kunt u het pdf bestand met alle informatie over de bijeenkomst downloaden, inclusief een plattegrond met daarop de parkeergelegenheid.

Het programma

13:30     Inloop met koffie, thee en vlaai
14:00     Inleiding wolven in Brabant (stand van zaken, schade en subsidie)
14:30     Demonstraties preventieve maatregelen
15:00     Werkwijze Wolf Fencing Zuid-Nederland
15:30     Inleiding wolven in Brabant (2e ronde, herhaling)
16:00     Demonstraties preventieve maatregelen
17:00     Afsluiting

Wij kijken gezamenlijk uit naar een geslaagde bijeenkomst!

Namens de Brabantse Wolvencommissie:
Provincie Noord-Brabant, Faunabeheereenheid Noord-Brabant, ZLTO, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, VGSN, Zoogdiervereniging, Gemeente Heeze-Leende, BPG Vereniging landelijk Brabant, Brabants landschap, KSG, LTO Nederland.

Image
Veldbijeenkomst wolf logo's