Webinar: Het dieet van wolven in de Lage Landen

Datum
Programma

Op 24 februari organiseert de Zoogdiervereniging in samenwerking met Timo van der Veken van het Vlaamse Instituut Natuur- en Bosonderzoek (INBO) een webinar over het dieet van de wolven van de Lage Landen. 

Sinds 2018 zijn in verschillende gebieden in Nederland en Vlaanderen territoriale wolven aanwezig. De activiteiten van deze wolven worden in de gaten gehouden door onderzoekers, met als doel het aantal wolven, de verspreiding van de wolven en uiteraard mogelijke reproductie in kaart te brengen. Bij dit onderzoek is het registereren van de locatie van wolvendrollen een belangrijk middel om het territorium af te kaderen. Bovendien geven wolvendrollen een geweldige mogelijkheid tot nader onderzoek. Al een aantal jaren lang wordt met genetisch onderzoek bepaald welke wolf de drol heeft neergelegd. 

Ook is het mogelijk om de drol te analyseren op inhoud. Haar voor haar wordt dan duidelijk wat deze wolf gegeten heeft. Dit onderzoek vindt nu plaats in Nederland en heeft in 2020 al bijzondere resultaten opgeleverd in Vlaanderen. Timo van der Veken leidt het dieetonderzoek in Vlaanderen en begeleidt de studente die op het lab in Antwerpen dit onderzoek uitvoert op wolvendrollen uit Nederland. Deze drollen zijn verzameld door de vrijwilligers van het Wolvenmeldpunt van de Zoogdiervereniging.

 

Programma

20:00: digitale inloop
20:15: introductie
20:30: start presentatie Timo van der Veken 
21:00: Vragensessie
21:30: Einde webinar

 

Aanmelden

Onderaan deze pagina kunt u zich aanmelden voor deelname aan de webinar. U krijgt dan de link naar de webinar toegestuurd per email. Tijdens deze webinar maken we gebruik van het programma Zoom. U kunt Zoom vooraf al installeren op uw computer, tablet of telefoon via deze link.