Cursus Ecologie van Vleermuizen

Programma

De Zoogdiervereniging organiseert voor het eerst de ééndaagse cursus ‘Ecologie van vleermuizen’ op 7 oktober 2021. De cursus wordt Covid19-proof georganiseerd op Boerderij Hoekelum.

Ongeveer één derde van alle zoogdieren op de wereld zijn vleermuizen. Deze fascinerende groep dieren is de enige zoogdierengroep die actief kan vliegen en dan ook nog eens in de nacht. Vleermuizen zijn hier volledig op aangepast, maar wat betekenen deze aanpassingen voor hun ecologie? Welke keuzes maken vleermuizen in hun zoektocht naar verblijfplaatsen en voedsel terwijl ze proberen te ontkomen aan parasieten en predatoren?

In deze cursus leert vleermuizenexpert Herman Limpens je meer over de ecologie van deze fascinerende soortgroep en hoe je waarnemingen van deze dieren kunt interpreteren.

Na afronding van de cursus beschikken deelnemers over:
- meer actuele kennis van ecologie, sporen en landschapsgebruik van de Nederlandse vleermuizen;
- kunnen ze waarnemingen op beter interpreteren en op waarde inschatten; en
- kunnen ze deze kennis effectiever inzetten in hun eigen situatie.

Kosten
Deelname aan de cursus kost €450 ex btw. Lunch en cursusmateriaal is hierbij inbegrepen. Doorgang van de cursus is afhankelijk van de aantal deelnemers en mogelijke verscherpingen in de Covid19-maatregelen, hierover wordt u uiterlijk een week voor aanvang van de cursus geïnformeerd. Bij annulering van de cursus krijgt u uw volledige cursusgeld terug.

Familienaam deelnemer (1 persoon per keer aanmelden a.u.b.).
Voorletter(s) van de deelnemer
Roepnaam van de deelnemer
Vul hier uw adresgegevens in
Vul hier uw postcode in
Geef hier uw woonplaats op.
Vul hier uw telefoonnummer in
Geef hier indien van toepassing uw dieetwensen en/of allergieën op.

Vul de naam van uw werkgever in
Vul het adres in van uw werkgever
Vul de postcode in van uw werkgever
Vul de plaats in van uw werkgever
Telefoonnummer van uw werkgever
Emailadres van uw werkgever
Geef hier de bij de factuur te gebruiken kostenplaats op indien dit van toepassing is.
Geef hier de naam van uw contactpersoon of afdeling op indien dit nodig is om op de factuur te vermelden.

Deelname aan cursus
De cursuskosten (inclusief cursusmateriaal, koffie/thee en lunch) bedraagt €450 ex btw.

Met het invullen van dit formulier gaat u akkoord met de cursusvoorwaarden.
U dient akkoord te gaan met onze privacyregels om deel te nemen aan cursussen van de Zoogdiervereniging.