Zeezoogdierdag 2020

Datum
Programma

Het is zover, je kunt kaarten kopen voor de Zeezoogdierdag 2020 die op zaterdag 14 maart in Rotterdam plaatsvindt. Kaarten kosten 15 euro en daarmee heb je toegang tot het lezingenprogramma in de Kunsthal, de Zeezoogdiermarkt in Het Natuurhistorisch en mag je ook de exposities van Het Natuurhistorisch gratis bezoeken. Na afloop van het programma is er de mogelijkheid om na te praten in het Kunsthalcafé.

De presentaties worden dit jaar in het Nederlands gegeven!
 
In het museum is de expositie ‘Zeeuwse Oerwalvissen’ verlengd en kun je unieke fossielen van walvissoorten zien die gevonden zijn in de Westerschelde. Klaas Post zal als spreker in het lezingenprogramma meer vertellen over deze fossiele walvissen. In 2017 was hij ook spreker op de Zeezoogdierdag en we zijn erg verheugd om hem nogmaals te mogen ontvangen. Louwrens Hacquebord zal ons in zijn lezing meenemen naar de Noordelijke IJszee in 17e en 18e eeuw en vertellen over de Nederlandse walvisvaart bij Spitsbergen in die tijd.
 
Andere onderwerpen die aan bod komen zijn ook zeer de moeite waard, zoals skeletafwijkingen bij walvissen, beluga’s in de Solovetsky Archipel, het prepareren van walvisbotten, bescherming van rivierdolfijnen en nog veel meer. Via onze website (www.werkgroepzeezoogdieren.nl) zullen we je op de hoogte houden over nieuwe sprekers, aanvullende informatie etc.
 
Wil je de Zeezoogdierdag 2020 niet missen, koop dan snel je toegangskaart!
 
Tot 14 maart in Rotterdam.
 
Werkgroep Zeezoogdieren

Labels