Instructie- en voorlichtingsavond Wet op de Dierproeven (WOD) & vleermuizen (VOL)

Programma

VOL: Het maximum aantal aanmeldingen is bereikt! Aanmelden is niet meer mogelijk!

Voor iedereen die een dierproef, onderzoek, wil doen aan vleermuizen en gebruik wil maken van de projectvergunning van de Zoogdiervereniging. Het doel van deze avond is om uitleg te geven over de Wet op de Dierproeven en hoe je daar mee om kan gaan (met de minste rompslomp, kosten, etc.).

Opgave is verplicht door een mailtje te sturen aan: maurice.lahaye@zoogdiervereniging.nl.

Programma
17:00 opening & welkom
17:15-18:30 Uitleg over de WOD en de consequenties voor vleermuis-onderzoekers (inclusief vragen & discussie) door Nanneke vd Wal (Dierproefdeskundige en werkzaam bij de KNAW)
18:30-19:00 Pizza & pauze
19:00-19:30 Hoe kan je onder de WOD-ontheffing van de ZV werken (via de route van de VVC) door Maurice La Haye (Zoogdiervereniging)
19:30-21:00 Praktijk instructie wat er komt kijken bij het zenderen/overige dierproeven bij vleermuizen door Rene Janssen (Bionet Natuuronderzoek) & AJ Haarsma (Batweter)
21:00 afsluiting

We beginnen om 17:00, maar halverwege worden er pizza’s gebracht (als avondeten). Graag contant geld meenemen om de pizza te kunnen betalen (richtbedrag € 10,-). De pizza's worden van tevoren besteld, dus laat het weten als je je eigen avondeten meeneemt. Voor de dorstigen is er thee, koffie en sinaasappelsap.