Cursus sporen grote en middelgrote roofdieren

Eind datum
Programma

De Zoogdiervereniging organiseert de tweedaagse cursus ‘Sporen grote en middelgrote roofdieren’ op 30 januari en 6 februari 2020.
Onderzoek naar de aanwezigheid van zoogdieren is ingewikkelder dan bijvoorbeeld die van vogels. Voor de middelgrote en grote roofdieren zijn het zoeken naar en analyseren van sporen een goede methodiek. Echter, hoe voorkom je dat je ziet wat je wilt zien, maar blijf je scherp in het waarderen van waarnemingen?

Sporendeskundige Annemarie van Diepenbeek en wolvendeskundige Glenn Lelieveld nemen je in twee dagen mee in de wereld van prenten, uitwerpselen en gedode dieren. Je krijgt inzicht in hoe je deze sporen kunt determineren, maar ook hoe je deze moet vastleggen en op waarde moet inschatten. Ook komt het gedrag van roofdieren uitgebreid aan bod.

Opzet
Dag 1: Hondachtigen en grote marterachtigen
Loopsporen, uitwerpselen en prooiresten van wolf, vos, goudjakhals, wasbeerhond, hond, das en otter.
Mini-cursus op zicht herkennen van de hondachtigen.
Gedragsecologie van roofdieren (incl. surplus-killings).

Dag 2: sporen katachtigen en middelgrote marterachtigen
Loopsporen, uitwerpselen en prooiresten van lynx, wilde kat, huiskat, boom- en steenmarter.
Mini-cursus op zicht herkennen van de katachtigen.
Vastleggen van waarnemingen en de waardering van waarnemingen.

Na afronding van de cursus beschikken deelnemers over:
- meer actuele kennis van ecologie, sporen en landschapsgebruik van de Nederlandse grote en middelgroet roofdieren;
- kunnen ze waarnemingen op waarde inschatten; en
- kunnen ze deze kennis effectiever inzetten in hun eigen situatie.

Kijk voor meer informatie hier.

Deelnemersgegevens

Familienaam deelnemer (1 persoon per keer aanmelden a.u.b.).
Voorletter(s) van de deelnemer
Roepnaam van de deelnemer
Vul hier uw adresgegevens in
Vul hier uw postcode in
Geef hier uw woonplaats op.
Vul hier uw telefoonnummer in
Geef hier indien van toepassing uw dieetwensen en/of allergieën op.

Werkgever gegevens

Vul de naam van uw werkgever in
Vul het adres in van uw werkgever
Vul de postcode in van uw werkgever
Vul de plaats in van uw werkgever
Telefoonnummer van uw werkgever
Emailadres van uw werkgever
Geef hier de bij de factuur te gebruiken kostenplaats op indien dit van toepassing is.
Geef hier de naam van uw contactpersoon of afdeling op indien dit nodig is om op de factuur te vermelden.

Deelname aan cursus
De cursuskosten (inclusief cursusmateriaal, koffie/thee en lunch) bedraagt €350 ex btw.

Met het invullen van dit formulier gaat u akkoord met de cursusvoorwaarden.
U dient akkoord te gaan met onze privacyregels om deel te nemen aan cursussen van de Zoogdiervereniging.