Nacht van de Vleermuis

Rosse vleermuis
Eind datum
Programma

In het laatste weekend van augustus (dat volledig in augustus valt, dus let op voor 2019!) wordt jaarlijks de Nacht van de Vleermuis georganiseerd. In vele landen in Europa wordt dit weekend aandacht besteed aan vleermuizen. Internationaal gezien is het in 2019 de 23ste keer dat de Bat Night plaatsvindt, als initiatief van Eurobats. Ook in Nederland zijn er vleermuisactiviteiten voor jong en oud verspreid over het land.

De Nacht van de Vleermuis 2019 is in het weekend van vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 augustus 2019!

In Nederland wordt het evenement gecoördineerd en gefaciliteerd door Vleermuiswerkgroep Nederland (VLEN) van de Zoogdiervereniging.
We werken hierbij samen met de Vereniging voor Veldbiologie (KNNV), de Vereniging voor Natuur- en Milieueducatie (IVN)NatuurmonumentenStaatsbosbeheer, verschillende lokale natuurverenigingen of zoogdierwerkgroepen en veel vrijwillige excursieleiders.

Een vleermuisexcursie is een mooie kans voor jong en oud om meer te weten te komen over vleermuizen en: ze zelfs te horen en te zien!

Voor meer informatie over de Nacht van de Vleermuis in Nederland, kijk dan op de website van Nacht van de Vleermuis.
Voor excursies in Vlaanderen, klik hier. Voor andere internationale excursies, klik hier.

In 2018 werden er 82 excursies aangemeld door heel het land!

Organiseer jij een activiteit? Geef het door via het formulier op de website!