Muizenweekend Utrecht

Datum
Eind datum
Programma

In het weekend van 15 t/m 17 november organiseert ZOUT (ZOogdierwerkgroep UTrecht) in samenwerking met de Veldwerkgroep een muizenweekend. Vanaf vrijdagavond tot zondagmiddag gaan we in de omgeving van Driebergen en Wijk bij Duurstede op zoek naar verschillende soorten muizen.

Het doel is te onderzoeken welke soorten muizen er in de omgeving voorkomen. Dit onderzoek vindt plaats met zogenaamde "life traps". Deze worden 's ochtends, 's middags en 's avonds gecontroleerd. Muizen worden na het vangen op soort gebracht en kunnen daarna weer vrijgelaten worden.
Naast het muizenonderzoek zullen ook enkele wildcamera's geplaatst worden om te kijken welke dieren er nog meer in de omgeving voorkomen.

Zaterdag overdag is er tijd voor andere activiteiten, zoals uilenballen pluizen en vindt er een presentatie over muizen plaats. Daarnaast is er ook de ruimte om zelf op pad te gaan of in de omgeving te wandelen. Benieuwd hoe het onderzoek naar muizen in de praktijk werkt of ben je geïnteresseerd in hoe muizen er van dichtbij uit zien? Meld je dan aan voor het muizenweekend door een e-mail te sturen naar zoogdierutrecht@gmail.com! 

Praktische informatie
Datum: vanaf vrijdagavond 15 november 19.00 uur tot zondagmiddag 17 november 13.00 uur.
Verblijf: mogelijkheid tot 2 nachten verblijf in een huis van de Scouting Driebergen. Hierin zijn enkele slaapzalen aanwezig. Slaapspullen zoals slaapzak en kussen dienen zelf meegenomen te worden.
Kosten: €45,- incl. 2 nachten verblijf, drinken, tweemaal ontbijt & lunch en avondeten op zaterdag.
Kun je niet het hele weekend mee? Dan bedragen de kosten € 8,- voor een halve dag en €12,- voor een hele dag. Inclusief eten en drinken. Betaling vindt plaats na aanmelding.