Otter- en Bevervrijwilligersdag CaLutra

Programma

Op zaterdag 11 maart 2017 vindt de landelijke otter- en bevervrijwilligersdag van CaLutra plaats.
Ditmaal organiseren we de jaarlijkse dag in samenwerking met Natuurmonumenten en heten zij ons welkom in het prachtige gebied de Nieuwkoopse Plassen.

We willen actieve vrijwilligers en andere otter- en beverliefhebbers de kans geven om hun kennis te verdiepen over deze bijzondere dieren, mensen met de zelfde interesse te ontmoeten en resultaten van hun onderzoek/monitoring te delen.

In de ochtend worden presentaties gegeven over actuele zaken m.b.t. otters en bevers. 's Middags gaan we in groepjes op pad in het gebied. Sommige groepjes kunnen locaties bekijken waar al eerder ottersporen gevonden zijn. Andere groepjes gaan op zoek naar sporen op potentiële otterlocaties of steken hun handen uit de mouwen om een otterrustplek te bouwen. We eindigen de dag met een borrel bij de werkschuur. Hieronder staat het voorlopige programma.

Voorlopig programma
9.30 - 10.00 uur inloop
10.00 - 11.15 uur presentatie en filmpjes Natuurmonumenten otters in Nieuwkoopse Plassen, toelichting middagexcursie
11.15 - 11.30 uur koffiepauze
11.45 - 12.30 uur presentatie over Bevermanagement, filmpjes van bevers in Biesbosch en otter/bevernieuws vanuit de Zoogdiervereniging
12.30 - 13.15 uur lunch (broodjes en soep worden verzorgd)
13.15 - 16.00 uur excursie in groepjes
16.00 uur borrel

Het adres van de werkschuur van Natuurmonumenten is Hollandsekade 23 in Woerdense Verlaat.

De locatie is niet bereikbaar met OV. We vragen iedereen zoveel mogelijk onderling te carpoolen of om naar station Woerden te komen. Vanaf daar kunnen mensen worden opgehaald (ong. 15 min rijden naar de werkschuur).

U kunt zich aanmelden via calutra@gmail.com (beperkt aantal plekken beschikbaar, aanmelden noodzakelijk). Geef hierbij aan met welk vervoer u komt (wil u carpoolen of langs station Woerden rijden om mensen op te pikken? Of komt u met OV en wil u graag opgehaald worden bij station Woerden?)