Informatie bijeenkomst wegvangen Pallas' Eekhoorn

Datum
Programma

In de omgeving van Weert zijn omstreeks 1998 een aantal Pallas’ eekhoorns ontsnapt. In de jaren erna is een populatie ontstaan van enkele 100-en dieren. De Pallas’ eekhoorn is echter een exotische diersoort, oorspronkelijk afkomstig uit China, die schade veroorzaakt aan huizen, bomen, kabels en ook de inheemse rode eekhoorn verdringt. Sinds 2011 worden de aanwezige Pallas’ eekhoorns weggevangen en ondergebracht in dierentuinen en dierenparken in heel Europa. In Nederland zijn inmiddels 247 dieren gevangen, met in oktober 2015 nog een vangst. Daarmee lijkt de populatie vrijwel geheel weggevangen te zijn. Het is daarom nu extra belangrijk om alert te zijn op Pallas’ eekhoorns om ook de eventueel laatste, nog aanwezige exemplaren weg te vangen. Worden deze laatste dieren niet tijdig weggevangen, dan kan er alsnog weer een populatie ontstaan.


Pallas' eekhoorn (foto: Erik Wulms).

Om alle betrokkenen en melders uit de afgelopen jaren te informeren over de behaalde resultaten en de plannen voor 2016, wordt woensdagavond 24 februari 2016 een informatiebijeenkomst georganiseerd.

Vanger René Janssen en onderzoeker Maurice La Haye, beide verbonden aan het Bureau van de Zoogdiervereniging, ontvangen u graag met koffie en thee. Op deze avond wordt een terugblik gegeven op het onderzoek en de vangactie van de afgelopen jaren en zal aangegeven wat de plannen zijn voor 2016 hoe u daar een rol in kunt spelen.

Datum: 24 februari 2016
Tijd: 20.00 – 21.30 uur
Locatie: Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten Kempen en Midden-Limburg, Venboordstraat 6,  6005 PJ Swartbroek

De avond is gratis toegankelijk. Aanmelden is niet nodig.

Download hier de uitnodiging (pdf).