Cursusprogramma

De Zoogdiervereniging organiseert (samen met andere organisaties) weer diverse cursussen en workshops voor professionals.

Hieronder vindt u meer informatie over de cursussen die op dit moment gepland staan. Het inschrijven voor deze cursussen kunt u doen via deze pagina.

In-company cursussen
Uiteraard is het mogelijk om op maat gemaakte cursussen bij u in-company te verzorgen. Helaas hebben wij in 2019 geen ruimte meer om u hierin te voorzien, indien u interesse heeft in een in-company cursus in 2020, dan kunt u contact met ons opnemen via email.

30 januari en 6 februari 2020: sporen grote en middelgrote roofdieren

>

De Zoogdiervereniging organiseert de tweedaagse cursus ‘Sporen grote en middelgrote roofdieren’ op 30 januari en 6 februari 2020.

Onderzoek naar de aanwezigheid van zoogdieren is ingewikkelder dan bijvoorbeeld die van vogels. Voor de middelgrote en grote roofdieren zijn het zoeken naar en analyseren van sporen een goede methodiek. Echter, hoe voorkom je dat je ziet wat je wilt zien, maar blijf je scherp in het waarderen van waarnemingen?

Sporendeskundige Annemarie van Diepenbeek en wolvendeskundige Glenn Lelieveld nemen je in twee dagen mee in de wereld van prenten, uitwerpselen en gedode dieren. Je krijgt inzicht in hoe je deze sporen kunt determineren, maar ook hoe je deze moet vastleggen en op waarde moet inschatten. Ook komt het gedrag van roofdieren uitgebreid aan bod.

Kijk op deze pagina voor meer informatie en aanmelden.

20 februari, 10-13 maart en nntb in maart/april: Professionele opleiding wolf

>

Wolven zijn terug in Nederland en het ligt in de lijn der verwachtingen dat het aantal wolven in Nederland toeneemt. Vanuit verschillende invalshoeken in de samenleving levert dit vragen op. Deze vragen komen terecht bij verschillende organisaties en professionals die nog niet eerder te maken hebben gehad met dit ecologisch, juridisch en maatschappelijk uitdagend dossier.

Vanuit het Wolvenmeldpunt van de Zoogdiervereniging hebben wij de mogelijkheid om deze professionals op te leiden. Deze opleiding is qua inhoud breed opgezet en biedt jou als professional kennis en veldervaring om verder aan de slag te gaan met het veelzijdige wolvendossier.

Kijk voor meer informatie op deze pagina.