Bijeenkomsten Natuurinclusief Bouwen

Huismussen op de schutting
Huismussen op de schutting (Bron: Wildlife Terry - Flickr (CC0 1.0))

Vogelbescherming Nederland en de Zoogdiervereniging organiseren in 2021 een aantal Brabantse informatiebijeenkomsten over het natuurinclusief inrichten van onze woonomgeving. In de bijeenkomsten laten we zien hoe je met behulp van de websites Bouwnatuurinclusief.nl en Mijn Vogeltuin anderen kunt helpen om hiermee aan de slag te gaan. Geef samen met je buren, de gemeente of een woningbouwcorporatie dieren in de wijk onderdak!

Onderwerpen die daarbij aan bod komen:

• Hoe lok je verschillende soorten vogels en vleermuizen naar je tuin?
  • Welke vogel- en vleermuiskasten zijn geschikt?
  • Hoe kun je bij een verbouwing of na-isoleren rekening houden met gebouw bewonende soorten?
  • Hoe maak je samen met je buren en de gemeente je wijk natuurinclusief?
  • En hoe spreek je de gemeente, een projectontwikkelaar of woningcorporatie aan op hun verantwoordelijk in het creëren van een mens- én natuurvriendelijke woonomgeving?

Bijeenkomsten 2021

Er zijn vier bijeenkomsten geweest:

• Zaterdagochtend 27 maart: Online MS Teams Sessie live vanuit Vogelrevalidatiecentrum Zundert.
  • Zaterdagochtend 24 april:  Online MS Teams live vanuit Cultureel Centrum Jan van Besouw, Goirle.
  • Zaterdagochtend 26 juni: De Groenhoeve, Uden.
  • Zaterdagmiddag 4 september: Museum Klok en Peel, Asten.

Er is nog één regionale bijeenkomst:

• Zaterdagochtend 9 oktober: Fort Giessen. Inloop vanaf 09.30 u*.

* Wanneer door Covid-19 maatregelen een samenkomst nog niet mogelijk is, zullen we deze op dezelfde datum online laten plaatsvinden, of verplaatsen we deze naar een latere datum. De workshops duren een dagdeel (ochtend of middag). Deelname is gratis.

Gewone dwergvleermuizen in een vleermuiskast
Met vleermuiskasten kun je gewone dwergvleermuizen onderdak bieden (Bron: Erik Korsten)

Meld je aan met behulp van onderstaand formulier.

Vul hier uw adresgegevens in
Vul hier uw postcode in
Geef hier uw woonplaats op.
Uw telefoon wordt alleen geregistreerd zodat we u kunnen informeren wanneer een bijeenkomst door omstandigheden niet kan doorgaan.

Ik wil me graag aanmelden voor deze bijeenkomst

U dient akkoord te gaan met onze privacyregels om deel te nemen aan een workshop van de Zoogdiervereniging.

* verplichte velden.

Na aanmelding versturen we een mailtje waarin je aanmelding wordt bevestigd. Later ontvang je meer details over de bijeenkomst.

Inheemse bloiemen lokken insecten