Veldwerkgroep - Activiteitenpagina

 

Ga mee !

De Veldwerkgroep organiseert tal van activiteiten. Op deze pagina geven wij steeds een zo actueel mogelijk overzicht van onze plannen. Per activiteit worden een beschrijving en de wijze van aanmelden aangegeven. Hou deze pagina dus in de gaten om op de hoogte te blijven! Voor vragen kun je ons mailen veldwerkgroep@zoogdiervereniging.nl


 

 

Veldwerkgroep Zomerkamp 2018

1 t/m 11 augustus 2018

Donau Delta, Roemenië


Van een grote delta naar een andere grote delta!!!
Wat is het verschil dan?
De Donau delta is de meest onaangetaste delta in Europa.
Het is NATURA 2000 gebied en UNESCO monument.

De ligging van de rivier die door het Pannonische steppe ecosysteem snijdt en de typische Europese maar ook Aziatische soorten maken de lokale biodiversiteit heel interessant.

Doelen van het kamp:

1. Soorten inventarisatie, met nadruk op de minder bekende en onderzochte soorten zoals gevlekte bunzing, Europese nerts, Driekleurige muis of Zuidelijke berkenmuis, Oostelijke veldmuis,  Kuhl’s dwergvleermuis en veel andere leuke soorten.
2. Een foto van Roemeense hamster maken!

We zullen samenwerken met de Milvus Group (www.milvus.ro) en het Danube Delta Onderzoek en Ontwikkelings Instituut.(www.ddni.ro)

Doel:

Het doel van het kamp is om een grondig zoogdier inventarisatie te doen. In deze regio is nog weinig zoogdieronderzoek gedaan, dus alles wat wij kunnen bijdragen is welkom.
Voor lokale partners is de data zeer waardevol om in beheersplannen te gebruiken en om betere beschermingsstrategieën te ontwikkelen.

Welke gebieden we exact gaan inventariseren is nog niet definitief besloten. Mogelijke opties zijn rond Murighiol en Uzlina, maar een optie kan ook zijn om op het schiereiland Chituc Spit te inventariseren, tussen het Sinoemeer en de zwarte zee.

Meer informatie:

http://natura2000.eea.europa.eu/Natura2000/SDF.aspx?site=ROSCI0065
http://europe.amateurtraveler.com/travel-danube-delta-romania/
http://milvus.ro/en/tabara-de-inelare-de-pe-grindul-chituc-continua-si-in-2017/9176
https://romaniadacia.wordpress.com/2014/03/22/danube-delta/

Onderkomen

Informatie over het onderkomen volgt!

Wanneer?

1 t/m 11 augustus 2018.

Kosten

De totale kosten van het zomerkamp bedragen € 350,- (exclusief de reis).

Onderweg naar de Danube Delta kan je via Transfagarasan: de beste weg ter wereld volgens Top Gear. 

Opgave voor het kamp kan door voor 14 april 2018 een aanbetaling van € 50,- te storten op rekening NL06INGB0002050298 t.n.v. Zoogdiervereniging te ´s-Hertogenbosch onder vermelding van je naam EN tevens het opgave formulier in te vullen. (aanmelding is pas geldig als beide zijn ontvangen)

Graag willen we je wijzen op het volgende

De veldwerkgroep is geen reisorganisatie. De heen en terug reis zal je zelf moeten regelen. Rond 1 mei 2018 zal de veldwerkgroep de deelnemers een deelnemerslijst toesturen. Deze lijst kun je gebruiken om een reismaatje te zoeken of om te kijken of je met iemand mee kan rijden.

De kleine lettertjes 

Op alle activiteiten is het Huishoudelijk reglement van de Veldwerkgroep van toepassing. Deelname aan activiteiten van de veldwerkgroep is op eigen risico. Bij de prijs zijn (indien van toepassing) inbegrepen de kosten voor overnachting, eten en drinken, eventuele vergunningen en deelname aan diverse veldactiviteiten. Bij annulering  na 1 juni worden de slaapkosten  in rekening gebracht. Deelnemers moeten zelf voor vervoer van en naar de activiteit zorgen en dienen de benodigde verzekeringen zelf te hebben afgesloten (onder andere een reis- en/of bagageverzekering en een ziektekostenverzekering). Deelname aan activiteiten waarbij vleermuizen worden gehanteerd is uitsluitend mogelijk voor personen die recent zijn ingeënt tegen rabiës. Huisdieren zijn tijdens alle activiteiten niet toegestaan (ook niet als het zoogdieren zijn). Minimale leeftijd van de deelnemers: 18 jaar. Door je op te geven voor een activiteit verklaar je akkoord te zijn met deze voorwaarden.
 

 

Andere pagina's van de Veldwerkgroep:
Intro - Activiteiten - Zomerkamp - Materiaal - Publicaties - DatabasesCamera - English  - Français