Nieuwsoverzicht 2017

Zeldzame marters veroveren Amsterdam
26 april 2017

Amsterdam is een grote en drukke stad die steeds aantrekkelijker wordt. Niet alleen voor mensen, maar ook voor de zeldzame boommarter en steenmarter.

Expertmeeting levert op: schoorstenen als vleermuisverblijf
24 april 2017

Op donderdag 13 april 2017 vond de eerste expertmeeting plaats van het project ‘Nature out of a Box’ in Tilburg over bouwen voor vleermuizen en vogels.

De 19e nieuwsbrief "Kijk op exoten" is verschenen
20 april 2017

De nieuwsbrief Kijk op Exoten is het communicatiemiddel dat alle projectpartners gezamenlijk inzetten om vrijwilligers en professionals in Nederland te informeren over exoten.

Vleermuizen uit winterslaap
20 april 2017

Half april zijn alle vleermuizen wel ontwaakt uit hun winterslaap. De laatste dagen lijkt het echter wel weer bijna winter. Voor de vleermuizen is dat niet zo prettig.

Hond aan de lijn, is voor andere zoogdieren wel zo fijn!
13 april 2017

Met dit mooie lente weer is het heerlijk om even met de hond te gaan wandelen in de natuur. Loslopende honden hebben daarbij een groot effect op de wilde zoogdieren.

Veel muizen in het bos
6 april 2017

Afgelopen weekend is het aantal muizen in het bos op de Veluwezoom bepaald. Er bleken redelijk veel bosmuizen en rosse woelmuizen aanwezig zijn.

Nieuwe huisjes voor eikelmuisjes
30 maart 2017

Met een gift van Stichting De Harpij kan de Zoogdiervereniging speciale eikelmuiskasten aanschaffen om de ernstig bedreigde eikelmuis beter te kunnen inventariseren.

Scheygrond prijs uitgereikt op Zoogdierdag
27 maart 2017

Op de Zoogdierdag 25 maart j.l. werd de Scheygrondprijs niet aan één maar aan twee personen uitgereikt: Kamiel Spoelstra en Annemarie van Diepenbeek.

De das: warm welkom in Utrecht, zwaar belaagd in Limburg
22 maart 2017

Wat is er aan de hand met de das in Nederland? Een warm welkom in de ene provincie, zwaar belaagd in de andere provincie. Is er reden voor een feestje of juist voor grote zorg?

Hazen in de voortplanting: rammelen!
16 maart 2017

In deze periode worden vaak grote groepen hazen gezien, van 10 tot 30 tot soms wel 75. Overdag rennen de hazen over de kale velden. Dit schouwspel heet ‘rammelen’.

Abonneren op Actueel