Nieuwsoverzicht 2017

Kwetsbare populatie boommarters in Rijk van Nijmegen lijdt gevoelig verlies
17 augustus 2017

In het Rijk van Nijmegen leken tot nu toe alleen een aantal zwervende boommarters voor te komen. Recent werd echter een jong boommartervrouwtje dood gereden dat afgelopen zomer waarschijnlijk voor het eerst jongen had.

Jonge boommarters vastgelegd met cameraval
10 augustus 2017

Op de Veluwezoom wordt al jaren onderzoek gedaan naar de voortplanting van boommarters. Op 8 juli werden met behulp van een cameraval jongen vastgelegd die met hun moeder meegaan.

Fiepende reeën
3 augustus 2017

De maanden juli en augustus zijn de ideale tijd om reeën te observeren. Reeën zijn dan namelijk bronstig en laten zich gemakkelijker zien en horen.

Nu in Lutra: Secondanten spelen grote rol in konikkuddes
21 juli 2017

In tal van natuurgebieden waar ARK actief is of was lopen vrijlevende paarden. In deze gebieden is het boeiende sociale leven van deze ‘wilde paarden’ te bewonderen.

Dramatisch vleermuisavontuur met goede afloop
13 juli 2017

Tijdens de zomermaanden worden in Nederland heel wat jonge vleermuizen geboren. Wat doe je met een jonge vleermuis die zijn moeder kwijt is?

Op zoek naar de noordse woelmuis: eDNA als alternatief voor inloopvallen
6 juli 2017

De afgelopen jaren is door de Zoogdiervereniging een nieuwe methode ontwikkeld om het voorkomen van de zeldzame noordse woelmuis vast te stellen: eDNA uit keuteltjes.

Nieuwsbrief Werkgroep Zeezoogdieren
4 juli 2017

Binnenkort komt de eerste nieuwsbrief van de Werkgroep Zeezoogdieren (WZZ) uit. Je kunt je nu aanmelden voor deze nieuwsbrief.

De 20e nieuwsbrief "Kijk op exoten" is verschenen
3 juli 2017

De nieuwsbrief Kijk op Exoten is het communicatiemiddel dat alle projectpartners gezamenlijk inzetten om vrijwilligers en professionals in Nederland te informeren over exoten.

Jonge laatvliegers
29 juni 2017

De meeste vleermuisjongen worden in juni geboren, zo ook die van de laatvlieger. Dit gebeurt in een kraamgroep, waarbij de jongen de eerste weken veel tijd dichtbij hun moeder doorbrengen.

Opnieuw naderen Duitse wolven de Nederlandse grens
27 juni 2017

Op 11 juni 2017 is bij het Duitse Meppen een wolf vastgelegd op een cameraval. Aangezien wolven flinke wandelaars zijn, zou het kunnen dat deze wolf Nederland bezocht heeft of gaat bezoeken.

Abonneren op Actueel