Nieuwsoverzicht 2015

Dassenkalender december 2015: de dassen zijn zwanger
15 december 2015

Dassen kennen net als veel andere dieren deze zogenaamde uitgestelde implantatie. December en januari zijn belangrijke maanden als het om de toekomst van een dassenfamilie gaat.

Zoogdiervereniging in klankbordgroep van studie naar hotspots en maatwerkbeheer reeën van BIJ12
14 december 2015

In opdracht van BIJ12 start in december een onderzoek naar de effectiviteit van maatregelen voor het reduceren van aanrijdingen met reeën op plaatsen waar aanrijdingen veelvuldig optreden (de zogenaamde hotspots).

Boek ‘De Das’ is klaar!
8 december 2015

Het gaat weer goed met de das in Nederland! Dit vieren we in 2015 met het Jaar van de Das. Nu is er ook een nieuw boek: De Das.

Is er een rol voor draagkrachtmodellen in reewildbeheer?
7 december 2015

Het ree doet het goed in Nederland. De afgelopen decennia is niet alleen het aantal reeën fors gegroeid maar heeft de soort  zich ook over vrijwel heel Nederland verspreid.

Een goed jaar voor de noren op Tiengemeten!
1 december 2015

Merijn van den Hoogenhoff van de Zoogdierwerkgroep Hoekschewaards Landschap doet op enthousiaste wijze verslag over het muizenonderzoek op het eiland Tiengemeten.

Waarnemersdag op 19 december 2015
30 november 2015

Op zaterdag 19 december staat Natuurplaza open voor waarnemers en zijn medewerkers van de PGO’s en Waarneming.nl aanwezig om kennis te maken met waarnemers en om alle vragen te beantwoorden.

Architectuurprijs voor Westlandse vleermuisbrug!
24 november 2015

In oktober 2015 is in de gemeente Westland een ‘vleermuisbrug’ geopend. Op 18 november heeft het ontwerp van deze brug de ARC15 Detail Award gewonnen.

Wasberen en wasbeerhonden: steeds vaker waargenomen
19 november 2015

Twee soorten ‘nieuwkomers’ die erg op elkaar lijken: de wasbeer en de wasbeerhond. Ze worden steeds vaker in ons land gezien. Hoe kun je ze herkennen?

Dassenkalender november: de das en de mens
18 november 2015

De relatie tussen de mens en de das heeft in de geschiedenis ups en downs gekend. In de Romeinse tijd geloofde men dat de das een beschermende kracht had. Maar door de eeuwen heen werden ze ook bejaagd.

Dassensymposium uitgesteld naar voorjaar 2016
10 november 2015

Het door Das&Boom en de Zoogdiervereniging geplande symposium ter afsluiting van het Jaar van de Das wordt uitgesteld naar voorjaar 2016.

Abonneren op Actueel