Nieuwsoverzicht 2014

Eekhoornkalender december: eekhoornnesten vallen nu goed op
15 december 2014

Bijna alle loofbomen zijn weer kaal. Daardoor vallen de eekhoornnesten in deze bomen beter op.

Cursusprogramma 2015
10 december 2014

Het Bureau van de Zoogdiervereniging organiseert (samen met andere organisaties) in 2015 diverse cursussen en workshops voor professionals.

Vacature Projectleider Flora (M/V) bij Floron
10 december 2014

Floron is op zoek naar een projectleider flora (m/v) voor 32 uur per week.

Gezocht: bestuursleden en regio-coördinatoren voor otter- en beverwerkgroep CaLutra
1 december 2014

Otter- en beverwerkgroep CaLutra (onderdeel van de Zoogdiervereniging zoekt versterking voor het bestuur en daarnaast ook coördinatoren voor een aantal regio’s.

Wederom redt medewerker waterschap jonge otters
26 november 2014

Voor de tweede keer binnen een maand is een zogend ottervrouwtje doodgereden, waarvan de jongen na een zoekactie zijn gevonden en opgevangen.

Eekhoornkalender november: gemeenten kunnen veel doen om eekhoorns te helpen
25 november 2014

Er zijn diverse maatregelen die overheden en groenbeheerders kunnen nemen om de eekhoorn te helpen.

Nieuwsbrief Kijk op Exoten, met info over muntjak en sikahert
24 november 2014

De nieuwsbrief maakt onderdeel uit van het Signaleringsproject Exoten.

Terugblik ledenbijeenkomst van 15 november
18 november 2014

Afgelopen zaterdag 15 november was de Algemene Ledenvergadering van onze vereniging. Er stond veel op het programma.

In Lutra: de huidige status van de Amerikaanse nerts in Nederland
12 november 2014

Het is onwaarschijnlijk dat de in Nederland voorkomende Amerikaanse nertsen zich in de nabije toekomst zullen uitbreiden tot een levensvatbare, zich voortplantende populatie.

Wasbeer in Nederland met wasberenspoelworm (Baylisascaris procyonis)
11 november 2014

De dode wasbeer die in oktober 2014 in het oosten van Gelderland werd aangetroffen, is doodgegaan door een harde klap. Het dier had verwondingen aan zijn kop die daar op wijzen.

Abonneren op Actueel