Nieuwsoverzicht 2012

Beverkalender december: bevers en ijs
5 december 2012

December is de maand waarin de bevers te maken kunnen krijgen met het eerste ‘serieuze’ ijs van die winter. Doorgaans levert dat niet al te grote problemen op.

Vangsten Pallas’ eekhoorn lopen voorspoedig!
4 december 2012

De Pallas’ eekhoorn komt oorspronkelijk uit China en heeft zich in de omgeving van Weert gevestigd nadat in 1998 een aantal dieren bij een dierenhandelaar was ontsnapt.

Nieuw: educatie pagina op website Zoogdiervereniging
28 november 2012

In de loop der jaren heeft de Zoogdiervereniging diverse educatie materialen gemaakt. Dit materiaal staat nu verzameld op een nieuwe educatiepagina.

De ingekorven vleermuis in Vlaanderen
19 november 2012

Wat is er aan de hand met de ingekorven vleermuis? In het laatste nummer van Zoogdier verscheen een uitgebreid artikel over dit onderwerp.

Aanpassing Bouwbesluit maakt vleermuisvriendelijk bouwen beter mogelijk
16 november 2012

Lange tijd was het niet toegestaan om in buitenmuren openingen te hebben die groter waren dan 1 cm.

Er kunnen nog veel meer bevers bij!
14 november 2012

Het goed gaat met de bever en daar zijn we erg blij mee. Het gaat zeker niet ‘te’ goed met de bever: er kunnen zelfs nog veel meer bevers bij.

Beverpopulatie blijft groeien: hoe is overlast te voorkomen?
13 november 2012

De Zoogdiervereniging organiseert hierover op 13 november een symposium, samen met twee waterschappen en het Faunafonds.

Naslagwerk vol antwoorden op knagende vragen
7 november 2012

In het Jaar van de Bever brengt de KNNV Uitgeverij i.s.m. de Zoogdiervereniging een uitgebreid naslagwerk over een veel voorkomende zoogdier in Nederland: de bever.

Beverkalender november
1 november 2012

In het kader van het Jaar van de bever, maandelijks een berichtje uit de “beverkalender”. De ideale periode om beversporen te vinden breekt aan.

Nieuwsbrief in het kader van Signaleringsproject Exoten
22 oktober 2012

'Kijk op Exoten' is een nieuwsbrief vol met interessante informatie over exoten in Nederland. Kijk op Exoten verschijnt het komende jaar vier keer.

Abonneren op Actueel