Nieuwsoverzicht 2011

Nieuw! cursus Lanenbeheer in Noord-Brabant
23 december 2011

De Zoogdiervereniging en Stichting Probos organiseren voorjaar 2012 samen drie praktijkcursussen Lanenbeheer voor vleermuizen in Noord-Brabant.

2012 is het Jaar van de Bever
23 december 2011

Elk jaar vraagt de Zoogdiervereniging extra aandacht voor één van de in Nederland in het wild levende zoogdiersoorten. In 2012 is het de beurt aan de bever!

Snel actie voor ernstig bedreigde soorten
20 december 2011

Er moet snel actie worden ondernomen voor de eikelmuis en enkele andere ernstig bedreigde soorten, voor ze definitief uit Nederland zijn verdwenen.

Aankondiging workshop ‘WABO Natuur’
13 december 2011

Op 14 februari 2012 wordt weer een WABO-workshop georganiseerd. Het is nu mogelijk om je daarvoor aan te melden. Onmisbaar voor gemeenteambtenaren en adviseurs!

Start vangactie schadelijke eekhoorn
13 december 2011

In opdracht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) wordt deze week in de gemeenten Weert en Leudal gestart met het levend vangen van de Pallas’ eekhoorn.

Verslag mini-symposium van 19 november
2 december 2011

Op zaterdag 19 november werd ter gelegenheid van het afscheid van onze voorzitter Jacob van Olst een symposium gehouden over de gevolgen van klimaatverandering op de natuur.

Grote beverdam gevonden in Rijnstrangen
2 december 2011

Vrijwilligers van de Beverwerkgroep Nederland van de Zoogdiervereniging hebben vorige week in de Rijnstrangen een beverdam ontdekt.

Zoogdiervereniging heeft nieuwe bestuursleden
28 november 2011

Op zaterdag 19 november zijn tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Zoogdierverenniging drie nieuwe bestuursleden benoemd.

Natuurorganisaties zijn het roerend eens: Natuurwet moet terug naar tekentafel
21 november 2011

Nederlandse natuur-, landschaps- en dierenwelzijnsorganisaties roepen Henk Bleker op zijn Wet natuur grondig te herzien.

Nieuwe vleermuiskasten gepresenteerd!
10 november 2011

De Zoogdiervereniging en Vivara Natuurbeschermingsproducten hebben in het Jaar van de Vleermuizen een serie nieuwe vleermuiskasten ontwikkeld.

Abonneren op Actueel