Nieuwsoverzicht 2010

<br />
2011 wordt het Jaar van de Vleermuizen
30 december 2010

Niet alleen in Nederland maar in heel Europa wordt 2011 het Jaar van de Vleermuizen. Met een campagne willen we Nederland de vleermuizen laten ontdekken.

Soortbeschermingsplan Bruinvis in voorbereiding
20 december 2010

Hoe staat het met de bruinvissen in Nederland? En welke beschermingsmaatregelen zijn nodig? Een oproep voor inbreng in soortbeschermingsplan Bruinvis.

Veldmuis toch niet op Texel?
20 december 2010

Dit voorjaar ontstond er veel ophef over de mogelijke komst van de veldmuis naar Texel. Deze soort zou namelijk een bedreiging kunnen zijn voor de zeldzame noordse woelmuis.

Steenmarters zijn terug!
20 december 2010

Ooit waren de steenmarters in Nederland bijna uitgestorven maar nu zijn ze weer terug. Ze zijn vaak in het nieuws vanwege de overlast maar wat weet u eigenlijk van deze dieren?

<br />
Unieke coalitie voor behoud natuur en landschap
16 december 2010

Natuur- en milieuorganisaties vormen een unieke coalitie voor behoud natuur en landschap in Nederland onder de noemer Hart voor Natuur.

Nu ook beelden van de wilde zwijnen in Utrecht
15 december 2010

Het bewijs in de vorm van haren was al eerder gevonden, maar nu zijn er ook bewegende beelden van de wilde zwijnen die hun weg naar de Utrechtse Heuvelrug hebben gevonden.

De ontdekking van wilde zwijnen in Utrecht
5 december 2010

Chris Achterberg van de Zoogdiervereniging, vond oktober 2010 het eerste bewijs voor de aanwezigheid van wilde zwijnen in de provincie Utrecht (Utrechtse Heuvelrug, Rhenen).

Overwinterende egels
30 november 2010

Hoe staat het, nu het winter is, met het nest van vier jonge egels gevonden in een achtertuin in Arnhem?

<p>
	&lt;p&gt; &amp;lt;p&amp;gt; &amp;amp;lt;br /&amp;amp;gt;&amp;lt;/p&amp;gt;&lt;/p&gt;</p>
Huiskatten helpen onderzoekers Zoogdiervereniging
29 november 2010

Met 'Zoogdieratlas.nl' willen we de verspreiding van alle Nederlandse wilde zoogdieren in kaart brengen. We krijgen daarbij hulp uit onverwachte hoek: de huiskat!

Zwijnen krijgen een moeilijke winter
28 november 2010

Deskundigen van de Zoogdiervereniging voorspellen een zware winter voor de wilde zwijnen door de geringe hoeveelheid eikels en beukennootjes dit jaar.

Abonneren op Actueel