Nieuwsoverzicht 2009

Conclusies Jaar van de Egel
29 december 2009

De Zoogdiervereniging trekt conclusies uit de onderzoekscampage 'Jaar van de Egel': Egels zouden op de Rode Lijst bedreigde zoogdieren moeten komen.

Zeldzame noordse woelmuizen aangetroffen
29 december 2009

In het natuurgebied Polderreservaat Kockengen zijn noordse woelmuizen aangetroffen door medewerkers van Bureau Viridis. Hier waren er al langere tijd geen meer gezien.

Vossen niet nieuw voor de Waddeneilanden (2)
27 december 2009

Naar aanleiding van de vossen op Vlieland duiken we in de geschiedenis van vossen op Waddeneilanden. Deel 2.

Zoogdiervereniging wenst u...
24 december 2009

Bestuur en medewerkers van de Zoogdiervereniging wensen u fijne feestdagen en een zoogdiervriendelijk 2010! Ons kantoor is tussen kerst en Oud en Nieuw gesloten.

Boommarters in de kop van Overijssel
24 december 2009

Onderzoek gepubliceerd waaruit blijkt dat boommarters voorkomen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Vossen niet nieuw voor de Waddeneilanden (1)
24 december 2009

De vossen op Vlieland zijn een groot raadsel. Maar het is niet de eerste keer dat een vos op een Waddeneiland wordt aangetroffen.

Boommarters kruipen weer hun holle bomen in
21 december 2009

Kou betekent dat de boommarters weer een holle boom opzoeken om het overdag lekker warm te houden. Te herkennen aan de latrines.

Wild zwijn volgt egel op
17 december 2009

De Zoogdiervereniging heeft 2010 uitgeroepen tot het Jaar van het Wild Zwijn. Het wild zwijn is één van de indrukwekkendste dieren die je in de bossen zomaar tegen kunt komen.

Kerkuil braakt hazelmuis uit
15 december 2009

Opmerkelijke vondst bij het uitpluizen van braakballen, een hazelmuis. Het is pas de tweede keer dat resten van de hazelmuis gevonden zijn in braakballen van een kerkuil.

Steppe-zoogdier in Nederland
12 december 2009

Het klimaat verandert maar toch niet zo snel dat Nederland een Zuid-Amerikaanse steppe is geworden. Wat doet een mara, of Patagonische haas, hier dan?

Abonneren op Actueel