Nieuwsoverzicht 2008

Werkatlas Zuid-Hollandse zoogdieren beschikbaar
25 december 2008

Sinds 1985 wordt er aan een database gebouwd waarin alle Zuid-Hollandse zoogdierwaarnemingen worden verzameld. Deze waarnemingen zijn nu gebundeld in een werkatlas.

Laatste kans!
19 december 2008

De kerstvakantie biedt een uitstekende laatste kans om het Jaar van de Bunzing tot een succes te maken door bunzing waarnemingen door te geven.

Volkskrant over het succes van wildviaducten
18 december 2008

Mede naar aanleiding van publicaties in LUTRA, het wetenschappelijke tijdschrift van de Zoogdiervereniging, schreef Volkskrant journalist Caspar Janssen een groot artikel over het succes van ecoducten.

Doodsoorzaak bruinvissen nader onderzocht
15 december 2008

Grootschalig onderzoek moet een antwoord geven op de vraag waarom er zoveel bruinvissen aanspoelen aan de Nederlandse kust. De sterke toename van het aantal dood aangespoelde dieren in 2005 was reden om onderzoek te laten verrichten.

Herten Terschelling worden weggevangen
12 december 2008

Minister Verburg van het ministerie van LNV laat de herten op Terschelling vangen. De illegaal uitgezette edelherten van Terschelling zullen van het eiland verdwijnen. De dienst regelingen van het ministerie van landbouw heeft besloten de dieren levend laten te vangen.

Het wordt een witte kerst!
12 december 2008

Met de eerste sneeuw werden ook de eerste hermelijnen in wit winterkleed doorgegeven. Nu de eerste meldingen van witte hermelijnen binnen zijn, kunnen we het met zekerheid stellen: het wordt een witte kerst.

OPINIE: ‘Nulstandbeleid wild zwijn is struisvogelpolitiek’
9 december 2008

Johan Bekhuis en Jeske Kortenhorst van ARK natuurontwikkeling houden een pleidooi voor het toestaan van wilde zijnen op meer plekken in Nederland.

Vacature Projectleider hoefdieren
5 december 2008

De Zoogdiervereniging VZZ heeft op korte termijn behoefte aan een 'projectleider hoefdieren', die bovendien kennis heeft van wetgeving en beleid. Geïnteresseerd?

Opnieuw Bultrug voor de Nederlandse kust
4 december 2008

Op 3 Dec. is door de bemanning van de MV Terschelling (Piet-Wim van Leeuwen en Tamara van Polanen Petel) ten noordwesten van IJmuiden een bultrug gezien. De foto die ze konden maken en meestuurde toen ze de waarneming via waarneming.nl doorgaven laat geen enkele twijfel mogelijk over de determinatie.

Nu op zoek naar dwergmuizennesten
4 december 2008

Ga juist in deze tijd van het jaar op mini-expeditie door een jungle van gras en zoek een nest van de dwergmuis. Waarnemingen zijn zeer welkom!

Abonneren op Actueel